Illustratie van:
4

Case IH Maxxum 150 - Wat is de functie van de onderdrukverklikker?

Goeiedag allemaal

Ik heb een opdracht voor school waar ik de functie moet aangeven van een onderdrukverklikker van het luchtinlaatsysteem weet iemand die te zitten? Zoja wat is de functie?

Deel dit topic

Reacties

Heb wel een idee, maar wacht even op de echte techneuten. @nhmonteur bijvoorbeeld.
+1
@Derkmax Een emmer zand in het luchtfilter en je komt er vanzelf achter. 😂 😂
+2
Een onderdruk verklikker zit vaak bovenop het luchtfilter.
Er zit een bepaalde veerdruk in maar als de motor teveel vacuum trekt omdat het luchtfilter dicht zit schuift er een rood stukje voor het venstertje als teken dat het luchtfilter dicht zit.
Ik heb het over de (oudere) mechanische versie.
Op de case 150weet ik niet hoe het zit.
Maar de functie zal hetzelfde zijn
+1
De verklikker doet inderdaad wat @Fendt926Driver zegt. Bij een jongere trekker zit deze tussen het luchtfilter en inlaat van de turbo. Tegenwoordig is het een elektronische sensor die vacuüm meet. Soms is deze sensor ook nog gecombineerd met een temperatuursensor.
De sensor meet dus het vacuum wasr de inlaat van de turbo voor zorgt. Word dit te veel door een vervuild luchtfilter, dan krijg je een melding/lampje op je dashboard.
Het is dan tijd om je buitenste luchtfilter schoon te blazen of te vervangen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum 150 en hebben de trefwoorden school , case , case ih en maxxum geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
424
ONDERWERPEN