Reacties

+8
langeslagdiesel
De laatste foto vind ik de mooiste. Niet omdat het een fendt is. Wel omdat het veruit de lichtste combinatie is die op de foto staat in deze reeks.
casev2
Mooie foto's 👍. Ook hier de eerste 14 ha. Gesleepslangt, meer tijd had de loonwerker niet, komt binnenkort terug voor de rest. Al met al gaat het een bijzondere februari worden, met eigenlijk geen noemenswaardige neerslag. Een uitkomst voor menig planner bij het loonbedrijf...
+1
JappieJo
Gisteren alles gedaan met sleepslang. Ook de natste stukken konden mee bemest worden, dat gebeurt niet vaak mits februari. Waren mooi met een Fendt 516 met 8 meter bemester aan de gang, dat geeft toch mooier werk dan voorheen met een dikke NH met 15 meter bemester.
+2
JappieJo

(klik om te vergroten)

cjw73
@JappieJo holtrop ?
+1
JappieJo
@cjw73 ja klopt, ze waren hier in december om te horen of ik interesse had, sprak mij wel aan licht en smal ipv zwaar en breed.
Dus ik heb maar gezegd kom 16 februari maar.
Ben er trouwens ook klant maar de mest had ik er niet
cjw73
@JappieJo zag het op Facebook deze week.
bio boer
@JappieJo hier ook nog loonwerker met smallere nou is schouten wel zware bemester die tjalma is stuk lichter en veel capaciteit kost het niet alleen paar keer vaker keren en wat harder rijden pomp draait toch maximaal
Rokus
@bio boer ben wel benieuwd wat een tjalma dan weegt? Zitten ook veel meer hydraulische componenten op omdat ze alle elementen uit kunnen heffen? Schouten heeft 2 types zwaar en licht(er) frame
bio boer
@Rokus oke weet de gewichten niet heb keer loonwerker met brede schouten machine hier gehad ging verders prima maar kon aan alles zien dat het zware hufter was
Rokus
@bio boer oke jah was er wel is benieuwd naar wij rijden zelf met Schouten en rijden ook tjalma's in de omgeving maar had zelf het idee dat het vrij weinig scheeld qua gewicht.
bio boer
@Rokus heb nu loonwerker met met 9 meter bemester met 4 cilinder er tussen komt van de veen grond dat bevald mij wel
Rokus
@bio boer jah dan kan je zeker mooi ligt blijven, wij hebben expres voor 12m gekozen omdat we dan minder keer heen en weer hoeven, komt meeste percelen beter uit! En we doen ook tarwe bemesten en dan willen ze ook zo min mogelijk rijsporen.
bio boer
@Rokus ja zo kun je idd ook denken hoe breeder hoe minder rijsporen als de bemester op de grond licht is gewicht verdeeld alleen op de opakker komt het er even opaan
Noorderling
@Rokus
fb.watch/iUKmQHNhSI/

Was dit maar mogelijk. Vanuit vastgelegde spuitsporen, al dan niet voor de grondbewerking kan dierlijke mest veel breder ingezet worden zonder structuurbederf.
cjw73
@Noorderling klopt. Maar die bemesters vragen ook bijna geen vermogen.
bio boer
@Noorderling via gps kun je de spuitspooren vantevoeren wel bepalen zijn akkerbouwers die gebruiken brede banden spuitspooren dan maar 2 ruggen minder
T60401
@Noorderling Die bemester is geen 33 of tegenwoordig 39 meter breed.
Noorderling
@T60401
Vogelsang gaat tot 36. Daar is mee te leven.
Hier is 33 nog gangbaar. Met 16,5m 1x tussendoor met lichte sleepvoet zou ook al veel schelen.

Gewicht is nu te hoog met te smalle werkbreedte.
Praktijk veranderd er niks van, schijven rollen altijd maar voor de sier mee.
+4
George
Hier morgen nog een uurtje en dan ook mijn grasland bemest. Zelden zo vroeg gedaan en zorgwekkend droog is het al.
+2
T60401
@George Vindt dat het hier nog tegenvalt. Als je er overloopt lijkt het allemaal mooi. maar twee keer over het zelfde spoor en het is wat zwart. Sporen rijden doen we dan weer niet. Ondanks de dubbellucht moet je op sommige plaatsen goed opletten dat het achterwiel niet rondgaat mee wegrijden. Grond is boeven op nog gewoon wat te vettig. Komt er dan nog wat mest bij dan moet je er zeker niet meer wezen.
+1
George
@T60401
Ik ben nu al 2 dagjes aan het zodebemesten en nog geen spoortje gereden hier.
+1
hans-hans
@George misschien is peilgestuurde drainage ook wel wat voor jou, wij zelf hebben niet gauw last van droogte en hebben ook geen ervaring er mee
Koeien boertje
@T60401 hier net zo
cjw73
@George het regent hier al 2 dagen.
JappieJo
@cjw73 mooi toch? Mooi buitje op de mest 😃
cjw73
@JappieJo mest zit nog in de put.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Hier morgen nog een uurtje en dan ook mijn grasland bemest. Zelden zo vroeg gedaan en zorgwekkend droog is het al.

Hier in de buurt met sleepslang bezig , rijden met een tank kun je nooit in februari op dit land.
Behalve vroeger dan, als het over de vorst kon.
Koeien boertje
@arie.j dat zat ik ook te bedenken, we hebben hier nog nooit in februari gereden zonder vorst.
Als wel vaker in februari maar dan had je allemaal gele sporen in het gras later😅
HansBa
Hoe zit dat nu met boer boer transport? Kan dat nog op de oude manier tot 1 maart? Buurman schapenhouder vroeg nog om paar tank.
bio boer
@HansBa dacht wel digitaal nu
Greetje
@bio boer Ik heb vandaag ook boer-boer mest afgevoerd. Het gewone papieren vdm ingevuld en vervolgens digitaal ingediend, net als vorig jaar. Dit wordt nog tot 1 maart gedoogd begreep ik, dus vandaar ook maar even doorgewerkt, land was mooi bekwaam.
+1
Vdejong
Uitrijden een paar dagen on hold

(klik om te vergroten)

Weidezicht
@Vdejong geen machineberging?
Vdejong
@Weidezicht jawel, maar daar zitten nu nog kalveren in iglo's. Volgende maand is het de bedoeling dat de kalfjes op de drinkautomaat komen, maar waterleiding moet nog door getrokken worden en dat zie ik op dit moment niet zo zitten vanwege het winterweer.
George
Het is erg droog aan het worden en al zo vroeg in het seizoen , ik heb hier het grootste deel waar ik uien op ga telen al bemest met de bouwlandbemester. Rijden nergens geen spoortje meer.
Grasland is al bemest en de mestsilo al ruim half leeg.
cjw73
@George zal de buien door sturen. Hier nog nat genoeg.
bio boer
@George hier is het nog best nat moet de droogste percelen op zoeken maar droog in de winter kan dat ook al
JappieJo
@bio boer zal wel op hoog zand zitten, hier is het mooi van pas. Volgende week maar eens grondverbetering doen.
+1
George
@JappieJo
Nee hoor het is hier echt geen hoog zand.
Het is hier leemhoudende zandgrond , houdt het water zelfs langer vast , of laat het slechter door. Maar het is gewoon al droog aan het worden. Neerslag is nog niet genoeg geweest om alles aan te vullen na het droge jaar 2022.
JappieJo
@George o dat dacht ik, ook omdat je ook vlot beregend meende ik.
George
@JappieJo
Ja als je een installatie hebt kun je beter op tijd beginnen en op tijd ophouden. Maar als je zo'n zomer hebt als afgelopen jaar heb je eigenlijk altijd capaciteit te kort. Maar we hebben het redelijk onder controle gehad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , smerig en drijfmest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
42
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
6.399
TREFWOORDEN