Stuurbekrachtiging zoemt tijdens het rijden.

De stuurbekrachtiging zoemt tijdens het rijden. Bij iedere stuurbeweging die ik maak is er een zoemend geluid. Is dit een apart circuit of zit op dit hydraulisch circuit nog andere zaken zoals bijvoorbeeld heffen ? Waar kan ik het niveau controleren of bijvullen ?

Deel dit topic

Reacties

roscho
Dit verschilt per trekker. Daarom is het handig om merk en type te vermelden.
JohnDeerefan123
John Deere 6110 SE van 2000
Terwisscha
Dan is het olie peil te laag. Hoe het systeem in elkaar zit bij JD weet ik niet. Maar dit is gezoem is ook wel eens voor gevallen bij onze fendt 305
Lars Bekhuis
@Terwisscha de 305 op het werkt zoemt ook wel eens van af de voorkant.
Weet u toevallig waar ik deze kan bijvullen?
En met welk soort olie ?
Terwisscha
@Lars Bekhuis zeg maar je hoor😅. Deze kan bijgevuld worden op het zelfde punt waar de hydrauliek olie ook bijgevuld moet worden. Vanuit de trekker gezien rechts van de motor zit ter hoogte van de dieseltank een andere tank die je bij kan vullen.
JohnDeerefan123
Ik vraag me af waar de vuldop en de peilstok zit om dit te controleren ? Iemand ervaring hiermee ?
Dennis_dB
@JohnDeerefan123 De orbitrol krijgt olie uit de achterbrug. Het peil hiervan controleer je door de vuldop los te draaien, daar zit een peilstok aan. De vuldop zit meestal onder de hydraulische aansluitingen.
JohnDeerefan123
@ Dennis dB. Ik hb inderdaad aan de achterzijde een vuldop. Betekent dit dan dat de hefinrichting en stuurbekrachtiging dezelfde hydraulische olie gebruiken ?
Dennis_dB
@JohnDeerefan123 Ja dat is juist. Na de hydropomp zit er een prioriteits ventiel wat zorgt dat de orbitrol om te sturen en de remmen eerst olie krijgen voor de andere Hydraulische functies.
JD 6110
@JohnDeerefan123 dat is de vul dop ... daar zit ook een peilstok aan

(klik om te vergroten)

JohnDeerefan123
Hartelijk dank allen voor jullie hulp. Met name de foto van JD 6110 was erg handig. Ik heb het oliepeil gemeten, er zit inderdaad een peilstok op. Het olieniveau was tot precies aan het maximum. Daar kan het dus niet aan liggen.
JD 6110
@JohnDeerefan123

Wanneer zijn de hydrolic filters vervangen?
JohnDeerefan123
Volgens mij 2 jaar geleden.
Dennis_dB
Kan je als je tot het eind stuurt het stuur blijven draaien?
Kan je als je de rem intrapt blijven sturen?
JohnDeerefan123
@ Dennis dB. Ik zal vanmiddag even proberen.
JohnDeerefan123
@ Dennis dB. Als ik op het eind ben dan kan ik niet het stuur blijven draaien. Het stuur stopt op het einde en loopt tegen een aanslag aan. Als ik rem kan ik blijven sturen. Hopelijk helpt deze info om een diagnose te stellen.
Dennis_dB
@JohnDeerefan123 Dan is het prioriteits ventiel de orbitrol en de stuur cilinder waarschijnlijk in orde. Wat het dan wel is weet ik ook niet direct.
roscho
Kan het geluid veroorzaakt worden door cavitatie? Wat dat is, lees je hieronder, wel de Shell-reclame overslaan:
ksmindustrial.com/nieuws-en-library/post/….
FarmerJ
Ik denk aan lichte slijtage van orbitrol. door beetje lek moet de ls pomp af en toe druk bijsteken en daardoor krijg je het zoevend geluid regelmatig
Terwisscha

(klik om te vergroten)

Bij de peil is de tank waar het om draait, die bij de plaats van het blauwe rondje bijgevuld kan worden.
JohnDeerefan123
@FarmerJ Ik denk dat je gelijk hebt. Ik zag dat een nieuwe orbitrol rond de 1000 euro kost maar dat er ook revisiesets voor verkrijgbaar zijn. Zijn er gespecialiseerde bedrijven in Nederland die een orbitrol kunnen reviseren. Zelf durf ik het niet aan.
Caseih1056xlll
Zuigt de pomp toevallig valse lucht aan . En heb je schuimende hydrauliek olie met lopende trekker? Zoniet dan is dat ook uitgesloten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden geluid , stuurbekrachtiging , bijvullen , hydraulisch en controleren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0