Bureau Erkenningen slachtoffer ransomware

Gisteren kreeg ik een e-mail van bureau erkenningen dat zij vanaf 6 februari slachtoffer zijn van een ransomware aanval.
In de mail werd aangegeven dat ik een nieuw wachtwoord heb gekregen, om te kunnen inloggen op hun nieuwe server.
Zijn er meer mensen die deze mail ontvangen hebben?

Deel dit topic

Reacties

barteltie
Ja ik ook
hoest
Meetoo
Terwisscha
Ja die mail heb ik ook ontvangen.
geerts 88
Ja ik ook
ArieV
Yep!
Baltus_steyr
Hier ook
+1
roscho
Wéér een overheidsinstelling die de ICT niet op orde heeft! Meer dan schandalig, gezien de miljoenen die de overheid in ICT-voorzieningen steekt. Voor dat geld kan de boel ook fatsoenlijk beveiligd worden.
Jotke
@roscho

Weet niet of dit om dezelfde hack gaat als die laatste dagen in het nieuws is maar zoja, denk ik niet dat hen veel te verwijten valt. Er zijn zoveel bedrijven gehackt dat de gegevens van vrijwel iedere Nederlander bij die hackers in handen zijn.
arjanvw
Yep hier ook.
draaipiet
Niet ontvangen
+1
roscho
Quote Reactie van @draaipiet:
Niet ontvangen

Maar zou jij die dan wel moeten ontvangen? Bureau Erkenningen is een overheidsinstellingen die licenties uitgeeft voor plaagdierbestrijding, bespuiten etc. Als vrachtwagenchauffeur heb je dat toch niet nodig?
+1
draaipiet
Quote Reactie van @roscho:
Maar zou jij die dan wel moeten ontvangen? Bureau Erkenningen is een overheidsinstellingen die licenties uitgeeft voor plaagdierbestrijding, bespuiten etc. Als vrachtwagenchauffeur heb je dat toch niet nodig

Sorry klopt ik heb dat niet nodig, ik had het even niet door, foutje van mij 🙈
Husqvarna
Het heet ook niet voor niets: NSFW.
Weidezicht
Ik ook gehad. Iemand gecheckt of het waarheid is en geen fishing o.i.d.?
ArieV
@Weidezicht nee, nix mee gedaan. Ter kennisgeving aangenomen.
roscho
Quote Reactie van @ArieV:
Ter kennisgeving aangenomen

Ik denk dat het belangrijk is, dat je toch je wachtwoord zelf wijzigt. Als je wachtwoord op straat ligt, kan iedereen inloggen. En misschien heb je dat wachtwoord ook op andere plekken gebruikt, dus daar ook wijzigen.
+2
roscho
Quote Reactie van @Weidezicht:
fishing

Zolang er geen links in staan waar je op moet klikken, hoef je voor phishing niet bang te zijn.
Als je naar een genoemde website gaat, moet je deze zelf in een browser typen (of uit je favorieten halen), maar als je het niet vertrouwt, nooit via een link gaan.
+1
jmos
@Weidezicht ik heb op de site van erkenningen gekeken, hier stond hetzelfde verhaal als in de e-mail. Met mijn oude wachtwoord inloggen lukte niet en met het nieuwe in de mail gestuurde wachtwoord wel.
Weidezicht
@jmos duidelijk, bedankt voor je reactie.
+1
trean
@Weidezicht ik heb vandaag een bijeenkomst veiligheid en techniek gehad, en daar was een controleur van erkenningen.nl bij, die gaf aan dat ze inderdaad gehackt zijn en dat iedereen een nieuwe wachtwoord heeft en dat zelf weer moet veranderen.
Ze hebben zelf 14 daag weinig kunnen doen omdat het systeem plat lag
Raben
Niet gehad
roscho
Quote Reactie van @Raben:
Niet gehad

Heb je dan wel een account bij Bureau Erkenningen?
Raben
@roscho ik log wel in om te zien of bijeenkomsten genoteerd zijn en krijg ook wel een mail van erkenningen , maar een echt account zou ik zo niet weten
roscho
Quote Reactie van @Raben:
ik log wel in

Als je inlogt, heb je ook een account. Toch maar even wachtwoord wijzigen dus.
stannetje96
Hier ook een mail gehad
Stefan1046
Ja hier de mail ook gehad.
Husqvarna
Hier ook, maar ik heb helemaal geen licenties meer, die zijn allemaal net verlopen. En aangezien hooguit 2x per jaar met de rugspuit door het land liep kan ik dat kwa kosten van al die domme bijeenkomsten net zo goed uitbesteden. En ratten bestrijden mag volgens mij ook niet meer. Ik vind 60-70 euro per verlengings-bijeenkomst wel veel geld als je het bijna niet gebruikt, en het is toch vaak een beetje proefveldjes staren en een hamburger eten. Als ik tig per jaar met de spuitmachine rond reed dan zag ik er meer heil in.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
1.725