Illustratie van:
16

Vicon Kunstmeststrooier - Kantstrooien rs EDW (kant toe, hoe te doen)

Hallo allemaal,
Wij hebben thuis een Vicon rotaflow rs EDW strooier, ook te zien op mijn profiel. Alleen met het naar de kant toe strooien merken wij dat wij veel overlap vanaf het land hebben. Orgineel kun je de strooier met een cilinder scheef zetten, echter is dit kapot en heeft de oude eigenaar aangegeven dat dit niet het gewenste resultaat behaald. Delen jullie deze mening? En wat zou een goed alternatief zijn? Of heeft er iemand toevallig nog zo’n cilinder liggen, of een kap
Om de kunstmest mee af te buigen?
Gr Robbin Lamers

Deel dit topic

Reacties

+1
Ik heb deze, maar die zal wel niet veel met die van jou verschillen. Heb van gestopte akkerbouwer gekocht die gebruikte die cilinder ook nooit. Ik ook niet ivm weegbok. Ik strooi altijd 1x rondom met 1 kant "uit" en vervolgens overlap ik dat. Zo staat t ook in het boekje volgens mij. Alleen ik reken altijd iets meer afstand vanaf de (sloot) kant. Volgens mij doe ik t niet helemaal volgens boekje maar ik kan er in grasgroei nooit wat van terugzien

(klik om te vergroten)

@Emmink bij ons zitten de weeg cellen echt in de machine zelf, en regelt de afgifte ook op basis van rijsnelheid en de weeg cellen maar verder zal die inderdaad niet veel verschillen.
@Emmink Beste Emmink wat bedoel je met "1 kant uit" , doseerschuif laten dichtstaan ? Ik heb zelf nu een kubota DSM gekocht , nog niet mee gewerkt , maar ik zie in de handleiding dat je ook de strooischotel mechanisch kunt uitschakelen ? Waarvoor dient dat dan , ik heb geen trimflow maar wel een hydraulische kanstrooiplaat .
@jo845xl ik heb voor beide doseerschuiven een hydrauliek kraantje zodat ik 1 van de 2 doseerschuiven dicht kan laten en de andere open.
En ik moet dan even de tussen as naar de betreffende schotel loskoppelen anders vermaakt die de korrels tot poeder. D'r zijn vast wel mechanische manieren maar heb m'n strooier zo tweedehands gekocht.
Je kan er een kantenstrooiset bij kopen. Dat werkt goed. Worden nieuw nog steeds gemaakt voorzover we weten.
+1
Zoals @deufi zegt zou ik opzoek gaan naar een kantstrooiset waarmee je kunt kant-af-strooien. Dat is vele malen nauwkeuriger dan het naar de kant toe strooien!
@joozt in het grasland doen wij inderdaad altijd kant af strooien, alleen is dat in de akkerbouw geen optie, omdat je dan vanuit de vaste sporen werkt, van de veldspuit. deze liggen met 27 meter breedte 13 meter van de kant, en dan kom je het hele perceel niet meer uit. de set voor kant af strooien zit er inderdaad ook nog netjes bij en dat functioneert super.
@robbin lamers dat klopt, als je met vaste rijpaden werkt is het lastiger. Met het strooien in de tarwe heb ik de eerste keer rond wel langs de kant gereden. De rest via de spuitsporen. Het baantje langs de kant is nu eigenlijk al niet meer zichtbaar.
@joozt wij rijden gewoon door de spuitsporen met deze set, gaat prima.

(klik om te vergroten)

@deufi zo'n kap zoek ik eigenlijk, dat lijkt mij het mooiste, want als je 27 meter strooid en de strooier scheef zet weet je ook niet hoe ver je aan de andere kant strooit. alleen ik zou niet weten waar zo'n kap nog kan liggen.
@robbin lamers iedere Kubota/Vicon dealer kan deze zo leveren.
@deufi oke dat is wel interessant, heb je ook enig idee wat zo'n setje kost? ik kan het als onderdeel nog niet vinden. Ik zal eens informeren.
+2
@deufi die hebben wij er ook op maar daarmee strooi je nooit zo nauwkeurig langs de kant als met een kant-af-strooi set! Maar het werkt prima hoor, ben ik met je eens!
@joozt dan doseer je langs de kant toch dubbel, dan moet je tweede spoor eigenlijk midden tussen de beide spuit sporen leggen.
@robbin lamers we hebben een Geospread dus met sectieafsluiting. Als je dan over het eerste spuitspoor rijdt blijft er één kant dicht.
+1
@joozt ja precies, dat zou voor ons ook een mogelijkheid zijn, wij kunnen weliswaar maar 1 kant open of dicht zetten, maar dat is dan ook voldoende.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Kunstmeststrooier en hebben de trefwoorden strooier , kunstmeststrooier , kapot , vicon kunstmeststrooier , Vicon , Strooien , kunstmest en cilinder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!