Koelvloeistof bijvullen zonder zichtbaar lekkage

Hallo, ik heb een 2040S en na controle moest ik 5l koelvloeistof bijvullen om weer op peil te krijgen en na een uurtje gedraaid te hebben weer 1,5l moeten bijvullen??
Nou zie ik direct geen lekkage en ook geen vlekken onder de trekker wel heb ik een dag met de kachel aan gedraaid?
Wie heeft enig idee wat hier a.d hand kan zijn? Olie peil keurig in orde en mooi zwart van kleur ook geen extreme druk i.h systeem??

Deel dit topic

Reacties

+1
steyr 9087
Wat een goede test is. Moet je de Motorolie aftappen, en dan vervolgens een half bar tot een bar druk op de radiateur zetten dan laat je hem een nacht staan. En dan draai je de volgende dag de olie aftap plug eruit en dan zie je direct of er koelvloeistof in de motor is gelekt
Fendttrisixfan
Deze motoren hebben wel eens last van elektrolyse en dat er zo gaten in de bussen komen
stephan-inter
Heb je al eens een poosje aansteker tegen je peilstok gehouden? Als het begint te knetteren zit er kvs bij door.
Ook zou de trekker het kunnen verbranden natuurlijk.
Tevens nog de vraag hoe vol doe jij je radiateur? Net boven lamellenblok is goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , trekker , koelvloeistof , lekkage , druk , kleur , bijvullen , controle , radiateur , zwart en peil geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
340