Hydrauliek problemen landini 6550

Goedemiddag allen, ondertussen ben ik nog steeds bezig met mijn restauratie. Vol goede moed wilde ik mijn hefmast testen maar er gebeurde weinig. Ik vermoede de hydrauliek pomp.
Wat heb ik geprobeerd, persleiding losgemaakt en gestart, kwam wel olie maar het spoot er niet uit. Bij vol gas langzamer dan stationair.

Nu de pomp vervangen, alle o ringen tussen de pomp en het filterhuis ook.

Helaas nog steeds geen beweging in de hefmast.
De herinrichting gaat erg langzaam, als ik er op spring, dan veren de armen. Ze voelen sponzig.

Tijdens de restauratie is de hefdeksel eraf geweest en de aanzuigbuis ook. Ik weet niet 100% zeker meer of ik die o ring vervangen heb.

Alle olie is er nieuw ingegaan. Helaas super snel was de olie wit/ melkachtig. Dit vond ik gek gezien de trekker droog staat en ik alles had schoongemaakt voor ik er nieuwe olie in deed. Als de olie 2 weken stil staat is het wel weer gewoon kleur. Gister geprobeerd wat condens af te tappen maar kwam weinig mee.

Nu dus de vraag, wat kan ik nog testen, pomp is vervangen.
Hoe test ik of er nu lucht in zit?
Ik hen op een snelkoppeling een manometer gezet , maar die gaf geen druk aan, maar misschien test ik verkeerd.

Graag jullie hulp.

Groet daan

Deel dit topic

Reacties

Pauls
Een vraagje, ik weet dat er Landini modellen gebouwd zijn op de MF serie, maar is deze er ook zo eentje. Of is deze eentje waar MF kleur mocht zetten op de Landini modellen. Dus mijn vraag is eigenlijk eerder iets van : is de achterbrug een MF achterbrug ?
daan-brons
@Pauls dat is een goede vraag, hoe controleer ik dat. Ik wel dat er volgens mij een vergelijkbaar mf type is.
daan-brons
Als ik de storingen bekijk zou het filter kunnen zijn of servoplunjer. Filter heb ik met vervangen pomp uitgespoeld met diesel en met perslucht schoongespoten.

Servoplunjer hoe controleer ik dat?

(klik om te vergroten)

Benaming fig 35

(klik om te vergroten)

Fig 35

(klik om te vergroten)

Hydrauliek storingen
Pauls
Als ik de technische foto bekijk, is het een iets ander type dan de MF modellen waar ik een beetje van ken.
Ik heb een vermoeden dat op de inloop van de pomp een filter zit, deze zit volgens mij bijna toe, of is de verkeerde microns (te fijn) zodat de olie er amper inkomt, mss in die richting eens kijken, een klein beetje lekke aanzuig is voldoende om geen olie op te zuigen, dus die dichting eens bekijken, en is de aanzuigbuis in de bak niet dicht geknapt ? zijn zo paar dingen waar ik aan denk.
daan-brons
@Pauls dankje , ga ik die richting eens zoeken. Heb voor de zekerheid maar een nieuw filter besteld.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden landini , super , trekker , hydrauliek , hydrauliek pomp , testen , lucht , vervangen , herinrichting en Restauratie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0