Illustratie van:
16

New Holland TM 120 - Na aansluiten led werklamp gaan deze aan met de standlichten. Bij aanschakelen werklamp worden ze feller

Hallo iedereen,

Ik heb bij mijn New Holland TM 120(2007) led werklampen geplaats vooraan en achteraan het dak. Vooraan werkt alles perfect, maar achteraan... zodra ik de wegverlichting aanschakel gaan deze led's al gaan branden, niet zo fel maar dit is toch helemaal niet de bedoeling. Wanneer ik dan de werklampen aanschakel gaan ze op volle capaciteit branden. Iemand tips, heb al veel gezocht maar ik kom er niet...

Deel dit topic

Reacties

+1
Waarschijnlijk mis je ergens goede massa (-). Roest?
Massa op plus werklamp???
+1
Bij de oudere fords gaat als je de wegverlichting aan zet, de kentekenverlichting ook branden. En als de de werklampen aan zet, de kentekenverlichting uit. Doordat dat op één of andere manier verbonden zit. Maar nu jij de werklampen hebt vervang voor led, en die led lampen vragen minder stroom dan de kentekenverlichting, waardoor de werklampen zachtjes gaan branden. Oplossing was bij mij, de lampjes van de kentekenverlichting ook vervangen door ledjes.
@fordt5110 Inderdaad de kentekenverlichting gaat inderdaad uit. Ik kan inderdaad eens proberen met led kenteken verlichting bedankt!!
+2
Tussen je kentekenverlichting en achterste werklampen zit een diode.
Normaal is het zo dat als de werklampen achter aan gaan de kentekenverichting dan uit gaat.
Ik denk dat je nu een wat slechtere diode hebt die toch heel iets spanning doorlaat waardoor de ledlampen iets aan gaan.
Alleen weet ik zo even niet waar die diode zit. Ik dacht dat deze gewoon ergens in de bedrading zit. Hij zit in ieder geval niet in de zekeringskast. Zal wel even in de boeken kijken waar die zit.
@nhmonteur Super bedankt voor de informatie! Je zou me hier heel wat mee op weg helpen!
Quote Reactie van @nhmonteur:
Normaal is het zo dat als de werklampen achter aan gaan de kentekenverichting dan uit gaat.

Wat is de gedachte daar achter?
+1
@hobbyboer als jij het weet? Ik heb het ook nooit begrepen waarom ze dat doen.
@nhmonteur aha vandaar, ik heb het ook gehad met onze 6640. Ik dacht dat het aan onze trekker lag, en heb daarom de kentekenverlichting een extra massadraad gegeven waarna het probleem ook opgelost was. Wel met resultaat dat de kentekenverlichting ook brand wanneer de werklampen aan staan natuurlijk, maarja ik wist ook niet beter.

Maar zou het dan niet zo zijn dat de kentekenverlichting normaal gesproken massa moet maken via de werklampen? En dat de ledlampen nu zwak gaan branden doordat er nu minimaal stroom gaat door de werklampen.
@armpie klopt wat je zegt. Zie bijgaand schema. Waar de 2 diodes zijn getekend zijn de werklampen en kenteken verlichting.
De kentekenlampen maken massa via de werklampen. Zodra de werklampen aan gaan komt er via de diode plus op de massa van de kentekenlampen. Daardoor gaan die uit.

(klik om te vergroten)

@armpie en hoe is dit op te lossen? Wij hebben bij onze ts100a ook led lampen in gezet. Deze gaan idd ook zwak branden achter als je alleen de weg verlichting al aan zet.
@RaHeados Hoe groot is het vermogen van de originele werklampen? 12v- ?watt.
Hoeveel is deze van de led lampen?
Dit om te weten welke weerstand er tussen moet/mag.
Als je nu tussen de positieve en de led lamp een weerstand zet dan zal dit opgelost zijn.
Een led lamp heeft namelijk genoeg met een kleine lekstroom om te "branden".
+2
@RaHeados de makkelijkste oplossing is om de kentekenverlichting extra massa geven. Dus strak achter de lampen aansluiten en verbinden met het frame van de cabine. Dan hoef je geen cabinebekleding oid los maken.
+1
Diode zit in de bekabeling boven in het dak bij de oudere fords, dak openklappen en ongeveer ter hoogte van de luidsprekers. Principe zal bij de tms niet veel anders aan zijn
@wouterdp Super bedankt voor de info! Ik ga vanavond eens op zoektocht!
Kijk, deze worden gebruikt bij auto's voor gelijknamige problemen te vermeiden.
abc-led.nl/webshop/led-auto-interieurverlichting/…

Hoop de de link kan geopend worden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 120 en hebben de trefwoorden new holland , perfect , werklampen , verlichting , dak , led , gezocht , achterlichten en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0