Gespot: prototype drie-assige maaidorser - Trekker


Collega’s van het Duitse vakblad Profi zagen afgelopen zomer al een foto van een prototype drie-assige maaidorser. Inmiddels is de machine op een video gespot.

Er is weinig bekend over de combine. Wel zijn er bewegende beelden van de machine die voorbijrijdt op straat.

27 FEBRUARI 2023

Foto's van een prototype drie-assige maaidorser circuleren rond op social media. Zo ook deze foto op Instagram van afzender treckerfahrerluca9. Het onderstel van de machine doet denken aan assen van Krone.
Collega’s van het Duitse vakblad Profi zagen afgelopen zomer al een foto van een prototype drie-assige maaidorser. Inmiddels is de machine op een video gespot.

Er is weinig bekend over de combine. Wel zijn er bewegende beelden van de machine die voorbijrijdt op straat.

profi.de/aktuell/aktuelle-meldungen/…

OPVALLEND ONDERSTEL: IS HET KRONE?
Opvallend is het onderstel onder de drie-assige maaidorser. Die doet denken aan assen van Krone. Machinefabrikant Krone ontkent bezig te zijn met dergelijke machine en stelt dat hij alleen de assen heeft geleverd.

We wachten af wie achter deze ontwikkeling zit en wanneer we meer van deze combine te zien krijgen. Wie weet zien we de drie-assige maaidorser op vakbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Jacco van Erkelens

Deel dit topic

Reacties

Jotke
Ik gok toch op Krone.

Die cabine lijkt ook aardig op Krone en gezien hun 3 assige hakselaar...
mike_v
Ik ken er niet zo veel van maar dat zwad wat hij achterlaat trekt toch op niets? De ene hoop na de andere 🤔
Valtra man
@mike_v het valt er in pakken uit. Bij zulke breedtes wordt vaak gehakseld.
valmet6400power
@Valtra man @mike_v
Grootste probleem is dat met (bijvoorbeeld) een 9 meter maaibord je alsnog banen krijgt waar geen gehakseld stro ligt. En plekken waar dus wel stro ligt. Dat zie je in de groenbemesting in ieder geval terug.
Maar je kunt de hakselaar de schuld niet geven want je gehakselde spul 9 meter verspreiden is onmogelijk door een combine..
Valtra man
@valmet6400power 10 jaar geleden was dat al zeer goed mogelijk op de grote CX80 en CR90 combines! Active spread corrigeerde toen zelfs hellingen. In hele grote opvangdoeken deden we toen testen van het ‘spreid beeld’ en die resultaten waren best ok.
valmet6400power
@Valtra man
Ik ken iemand waar een loonwerker komt met een Claas met 9 meter bek maar daar zie je aan de stand van de groenbemesting nog de hoeveelheid gehakseld stro terug..
spotmelker
@Valtra man is dat zo'n systeem als strooischijven van een mestwagen? Heb 20 jaar geleden zoiets in Canada zien werken op een IH combine in maïs. Dat ging mooi maar maïsstokken zijn zwaarder dan stro.
Valtra man
@spotmelker dat zijn schoepen op een schijf waarvan -als ik me niet vergis- de deflector plate kon worden bijgeregeld.
Valtra man
Zou de graantank helemaal tot achter lopen?
jordi 1455
Volgens een colega van mij is het prototype gebouwd door het bedrijf die de Nexat bouwt, maar hij weet niet voor wie.
FerreV
@jordi 1455 Dat bedrijf zit ook niet heel ver van Krone af. Zou dus best kunnen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , zomer , gespot , krone , prototype , combine , machine , assen , maaidorser en agritechnica geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.349