Illustratie van:
6

Fiat Winner - Synchro kapot of is het meer?

Hallo,
ik heb hier een fiat winner f130 van 1993. Sinds kort kan je de 2de versnelling niet meer krijgen al rijdend en als je hem in zen vooruit steekt gebeurt het dat hij terug in Neutraal gaat.
We hebben zelf al wat bijgedraaid aan de versnellingen want we hadden ook problemen met de rest van de versnellingen. de fiat heeft nog geen 4000u en de koppelingsplaat is 1000u geleden vernieuwd. Kan het de synchro zijn die kapot is of is dit meer? En hoe kan je dit weten?
met vriendelijke groeten
Wane

Deel dit topic

Reacties

Is het een van de eerste serie? als de bak nog niet open geweest is dan wordt het totale bak revisie. maar wat het kost dat weet je meestal pas als het open ligt. ik kan je wel wat meer info geven in pb als je dat wenst, heb dat vorig jaar ook laten doen..
@fiatfan ja ik wil wel wat meer info, het is 1 van de eerste serie naar mij weten.
Synchro's van de versnellingen en voor en achteruit moeten vernieuwd worden, heb vorige maand nog een Winner bak voorzien van nieuwe synchro's. Best niet mee verder rijden, hoe meer je gaat rammelen hoe meer brokken je eventueel kan maken. Een tractor van 4000u is dit waard, en al zeker een F130
Voor revisie kun je bij ons terecht, info@omnipull.com
Ik heb in de versnellingsbak van mijn fiat 100.90 enkele jaren geleden ook nieuwe lagers en syncromesh ringen in gezet. Dat was toen echt niet de kop af qua prijs. Er zitten ook maar een paar lagers en enkele oliekeerringen in. Als je hem open doet zou ik ook alles vervangen. Kan je weer duizenden uren verder.
We hebben ook zelf 2 110-90 staan thuis de ene gaat al 15000u mee zonder problemen aan de bak
+1
@wane een bak van een 110-90 of van een winner, daar zit nog wel wat verschil in.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat Winner en hebben de trefwoorden fiat , kapot , versnellingsbak , versnelling , versnellingen , neutraal , koppelingsplaat en synchro geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.001