Lamborghini 1256dt probleem met de hef

Hallo beste

Ik heb een lamborghini 1256 dt maar heb een probleem met de hef. Bij het straten van de trekker gaat de hef omhoog maar reageert niet op de hoogte instelling en op de trekkracht regeling. Als ik mijn olie ventielen hendel bedien zakt de hef wel een stuk maar zodra ik de hendel los laat gaat de hef weer omhoog. Heb de hef blok al open gehad en hier waren alle onderdelen nog goed in niks kapot. Filter en olie is vervangen geweest enkel bij het vervangen van de filter zaten er rubber stukjes in de filter maar weet niet van waar ze vandaan komen.

Waar zou het probleem nog aan kunnen liggen aan de hydrauliek pomp, trekkracht regeling van onder aan de heflaten, of zit er nog ergens een 2de kraantje op, te veel olie?

Alvast bedankt voor alle mogelijke tips

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

roscho
Hydrauliekfilter dicht zitten? Dan zoekt de olie een andere weg en dat is naar de hefcilinder. Onder (flinke) belasting blijft je hef zeker wel omlaag? Dan is er nl. voldoende tegendruk.
Jeremy
@roscho
Als er gewicht in de hef zit dan blijft hij wel onder tot ik wat gas geef dan probeert hij wel terug omhoog te gaan maar dan reageert hij nog steeds niet op de bediening van de hef
Stier69
Prachtige zeldzame trekker.Onze loonwerker had er vroeger eentje,en vergeleken met de Ford trekkers die ze hadden reed dit als een luxe auto.Aldus degene die er graag op reed.Ik was dol op het geluid,en liet de soep staan als deze er weer aan kwam.
+1
langeslagdiesel
@Stier69 dan was je soep wel koud denk ik als je terug kwam. Waren niet echt hardlopers. Dat was ook het grootste gebrek bij de oranje varianten.
Jeremy
@langeslagdiesel
Ze rijden wel heel fijn maar zoals je zegt het zijn echt geen hardlopers maar voor hobby is dat niet echt een groot probleem
langeslagdiesel
@Jeremy vraagje. Als de motor gestart is, en de hef gaat stationair omhoog. Hoor je dan aan de motor een vreemd zwaar lopend geluid? Veranderd dat stationaire geluid als de hef stopt met omhoog gaan? Dus tot stilstand is gekomen. Als de hef in de bovenste stand tot stilstand is gekomen, en de motor draait nog, kan je dan met de hand de hef nog wat hoger drukken aan de hefarmen? Of zit hij stijf tegen de aanslag voor het gevoel?
Jeremy
@langeslagdiesel hier ga ik eens op letten en proberen dan laat ik zeker een nieuwe reactie achter
langeslagdiesel
@Jeremy ben een klein beetje bang dat het probleem buitenboord zit. Kan me eigen nog wel wat vergelijkbare problemen uit het verleden herinneren met verschillende type van Same. Maar neem eerst de proefjes even. Gaat er om dat de pomp zijn olie op welk moment wel of niet kwijt kan? Als je toch gaan testen. Kijk gelijk even of je aftakas goed vrijkomt uit de aftakas rem en onder weerstand goed koppelt.
joop-same
@Jeremy Wat deed de hef dan niet voordat je hem loshaalde, de stukjes rubber zijn vast van een O ring die stuk is.
Staat je kraantje niet een paar nokken verdaaid ??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , lamborghini , hydrauliek , hydrauliek pomp , onderdelen , rubber , vervangen , ventielen , reageert niet en Straten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
328