Illustratie van:
13

John Deere 3130 - Probleem met hydrauliek keerring prio ventiel.

Beste tf`ers,

Ik probeer een lang verhaal een beetje kort en bondig uit te leggen, en hopelijk heeft iemand hier ervaring mee.
Sinds een tijdje ben ik mijn opgeknapte 3130 weer terug in elkaar aan het steken, en hierbij ook het Prioriteitsventiel/voorrangsventiel rechts onder de de trekker. Dit ventiel zorgt er dus voor dat je altijd kunt remmen en sturen ook al vraagt je machine alle olie. Het ventiel wordt gevoed door de pomp vooraan aan de krukas, Ik heb hierbij de druk gemeten en die was 170 bar. Nu heb ik al enkele keren gehad dat gewoon bij stationair draaien de o-ring waarmee dit ventiel tegen de achterbrug zit geschroefd eruit springt, en de olie dus alle kanten op spuit. Na 2 keer deze o-ring te hebben vervangen was ik het beu, en ben ik verder gaan zoeken. Maar tot mijn spijt kan ik geen gekke dingen vinden. Is het mogelijk dat de stift die erin zit een klein beetje speling krijgt en vast gaat zitten? normaal zou hij dan door de overdruk moeten gaan lijkt me? zou de overdruk van de pomp zijn werk niet goed doen? Heeft iemand een idee of ervaring hiermee? ik wordt er ondertussen moe van en kan geen reden vinden waarom deze o-ring er steeds uitspringt.
bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Als goed is kan de druk vd pomp voorin nooit hoger worden dat de max. druk. Dan gaan de plunjers zweven en pompt die niet meer.

Ik heb dit er nooit afgehad, maar knalt die grote of kleine O-ring er dan uit? Want er zitten er toch 2 wat ik op de tekening zie.
@JD3010 dat was ook mijn idee inderdaad. De grote keerring knalt eruit.
@thomasvw13 die gaat naar de stuurbekrachtiging dan?
@JD3010 klopt. Loopt een leiding naar d'r stuurkolom en naar de rempedalen
@thomasvw13 Waar gaat die O-ring dan heen als die eruit knalt? Wat @jasper john deere zegt kan heel goed waar zijn dat er een steunring in moet zitten. Die houdt dan de O-ring op zijn plek, dan kan die er eigenlijk niet meer uit.
+1
Ik heb het ventiel er zelf nog niet af gehad, wel zie ik op de onderdeel tekening dat er een steunring bij achter een o ring moet zitten. partscatalog.deere.com/jdrc/sidebyside/…
Ik weet niet of het die o ring is wat eruit knalt en of er een steunring in zit?
greentractortalk.com/threads/…
hier hebben ze het er ook over dat die steunring wel belangrijk is.
@jasper john deere ze hebben het hier inderdaad over een steunring. ik ben alleen benieuwd of het ook deze ring is, die ik bedoel want er is haast geen plaats voor een steunring in het huis.
@thomasvw13 zo heel veel ruimte hoeft een steunring soms ook niet te hebben, ik zou alle ringen origineel bestellen. Dan heb je zeker de goede maat en hardheid en zoveel kosten ze niet.
Zit er standaard ook een balletje waar je die voorrangs ventiel monteerd moet die er ook uit of blijf ie altijd zitten wat is het idee hier achter dat kogeltje ?
@Mekkes Fungeert als terugslagklep, denk ik.
@Mekkes bedoel jij die kogel die in de wand van de versnellingsbak zit? Zo javolgens mij moet die eruit. Zit erin bij trekkers die zonder stuurbekrachtiging de fabriek verlaten. Bij later opbouwen van stuurbekrachtiging moet dat kogeltje eruit zodat lekolie terug kan de versnellingsbak in.
Als we elkaar tenminste goed begrijpen, en als ik me niet vergis
@dirkao ja klopt wat je zecht die moet er uit dus maar hoe krijg je die er makkelijk uit
@Mekkes of het de juiste manier is weet ik niet, maar ik heb weleens gezien dat de kogel naar binnen geslagen werd. de kogel blijft dan gewoon los onder in de bak liggen. dit gebeurde bij een john deere dealer

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 en hebben de trefwoorden olie , trekker , john deere , hydrauliek , pomp , achterbrug , ervaring , vervangen , ventielen , machine , speling , John deere 3130 en keerring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
467