Zelf motor reviseren mwm akd 12e

Hallo allemaal

Ik heb een Fahr D90 met een mwm akd 12e motor.

Het probleem bij deze motor is dat hij oliedruk verlies heeft. Hij start op 3bar en bij warm weer gaat hij zelfs tot zo goed als 0bar na anderhalf uur lopen.

Is dit iets wat je zelf kan aanpakken of doe je dit beter naar een revisiebedrijf?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+1
basia
Altijd een moeilijke materie vind ik ; word dan toch een demontage van de motor om vast te stellen wat oorzaak is van lage oliedruk ; meten van lagersspeling ; slijtage oliepomp e.d. ,kan veel oorzaken hebben , ook slijtage overdrukventiel .
Zelf kun je veel doen ; maar voor lager-meetwerk kom je denk ik toch bij een revisiebedrijf uit ,
maar er zijn enkele TF ers die in de revisie zitten , die misschien betere adviezen kunnen geven , ik meende een zekere @Huuuuub die ook bij een revisie bedrijf werkt
+1
Huuuuub
@basia
Dit heb je goed uitgelegd, en dan nog de vraag hoeveel sleutelervaring heb je.
Maar als je zelf al twijfelt of je eraan moet beginnen kun je hem misschien het beste gewoon wegbrengen. Dan heb je de minste zorgen.
basia
@Huuuuub
Ja ; helemaal mee eens ; daar bekijken ze het eerst op een manier van ; hoe is de staat van motor, en zien denk ik eerst naar soms simpele oorzaken zoals b.v. kapotte pakking tussen oliepomp en blok , of een kapotte veer in overdruk ventiel .
Daarna verdere demontage en controle op spelingen van alle draaiende delen waar olie-druk op komt .
Word het krukas slijpen enz ; zal het een paar duiten gaan kosten ; maar dan heb je denk ik voor de toekomst weer een tip-top motortje
ha189
Pas op met loshalen deksel achter het vliegwiel.
Eerst het deksel aan de zijkant en tandwiel van oliepomp eraf halen.
Als je dit niet doet breekt deze ( is van bakeliet ) bij het loshalen van het deksel achter het vliegwiel ( tandwiel past er net niet door ).
Let op, zwaar vliegwiel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mwm , fahr , motor , oliedruk , warm en reviseren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!