Mechanisatiebedrijf Naaktgeboren moet na 52 jaar de deuren sluiten

Mechanisatiebedrijf Naaktgeboren in Tollebeek sluit volgende maand na 52 jaar de deuren.

Dat heeft de onderneming op de eigen website bekendgemaakt. Een dealer in landbouwmachines levert niet langer aan het bedrijf, waardoor de omzet fors is teruglopen. Ook speelt het tekort aan personeel een rol bij het besluit om te stoppen. Hoeveel personeelsleden hun werk verliezen, wil directeur Dammie Hulsebosch niet melden.

Volgens Hulsebosch heeft het bedrijf de afgelopen anderhalf jaar veel markt- en personeelsveranderingen gekend. De problemen konden 'redelijk goed' worden opgevangen totdat vorig jaar september het dealerschap van Dewulf-landbouwmachines werd ingetrokken, zegt hij in een brief aan de klanten. De leverancier zorgde voor een groot deel van de omzet bij Naaktgeboren. Door de stop kwam de levensvatbaarheid van het mechanisatiebedrijf onder druk te staan.

Het bedrijf zegt ook al anderhalf jaar tevergeefs op zoek te zijn naar geschikt personeel. Het gaat om zowel technische als commerciële medewerkers. "Ondanks alle energie die we hebben gestoken in het aantrekken van nieuw personeel, lukt het ons niet om in gesprek te komen met goede kandidaten", schrijft Hulsebosch. Volgens hem zijn de afgelopen maanden alle mogelijkheden en opties voor het bedrijf besproken en afgewogen. De conclusie was dat er voor de korte en middellange termijn geen toekomstperspectief is.

Inventaris gaat weg via online veiling
Om een faillissement te voorkomen is besloten om te stoppen met het bedrijf. Het personeel wordt begeleid bij de zoektocht naar een nieuwe baan, laat Hulsebosch telefonisch weten. Verkochte machines worden geleverd zoals is afgesproken, ook zijn er nog afspraken voor garantiewerkzaamheden te maken. Het bedrijf aan de Nimrodstraat sluit op zaterdag 15 april de deuren, daarna volgt tot midden juni een online veiling van de complete inventaris.

een brief waren er nog verhuisplannen omdat de onderneming uit zijn jasje groeide. Het volkstuinencomplex in Tollebeek was daarvoor op het oog. Dat complex ligt aan de achterkant van het mechanisatiebedrijf. Of de hobbytuinders in Tollebeek nu gewoon op hun eigen plek kunnen blijven, is niet duidelijk. Daar kon de gemeente Noordoostpolder nog geen antwoord op geven.

Dorpsbelang: 'Verlies van werk, hulp en naamsbekendheid'
Dorpsvoorzitter Jan Hermsen junior laat weten dat het stoppen van Naaktgeboren een forse aderlating is voor Tollebeek. Het bedrijf biedt werk aan Tollebekers en voor hen en de eigenaar is het stoppen erg jammer, zegt hij. "Ook verliezen boeren in de omgeving hun servicepunt. Zij moeten nu verder rijden." De kosteloze hulp van Naaktgeboren voor het dorpsfeest valt ook weg. Verder komt er een einde aan de sponsoring van onder meer de voetbalclub. "Waar je ook komt: iedereen kent Naaktgeboren. Het bedrijf heeft Tollebeek op de kaart gezet", aldus Hermsen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden landbouwmachines , energie , machines , personeel , veiling , faillissement , website , naaktgeboren , zoektocht en noordoostpolder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
945