Illustratie van:
7

Fendt 308 LSA - Liftlatten verwijderen

Goedemorgen, wij hebben een 308lsa (met turbo) die altijd aan de mengwagen staat.
Nu is er voor god weet welke reden een hefstang gebroken en zouden we graag de heflatten ineens er af halen.
Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, na dat schoonmaken zagen we dat het een behoorlijk complex systeem is.
Iemand die weet hoe de heflatten te verwijderen? Of eventueel iemand die een werkplaatshandboek heeft en een aantal fotos kan nemen?

Deel dit topic

Reacties

Als je de pen tussen hefstang en trekstang eruit haalt dan kun je de trekstang zo hoog mogelijk vast maken en is t probleem ook opgelost. Ik heb al eens een paar L vormen gemaakt van koker die bevestigd aan de buitenkant van de rail van de boventrekhaak en daar de trekstang opgelegd.

Nee helaas geen foto’s van
Momenteel zijn de hefstangen verwijderd, en de trekstangen zo hoog mogelijk vastgebonden.
Echter zou ik ze nog steeds liefst van al demonteren aangezien ze nu toch niet functioneel zijn met de gebroken hefstang.
@wout4000 dan bestel je nieuwe of andere hefstang heb je gelijk de boel weer compleet…
@jesperb hij staat vast aan de mengwagen, dus dat is ook weer niet echt nodig
@wout4000 totdat een andere trekker kapot en er halsbrekende toeren nodig zijn om het werk gedaan te krijgen… ik heb er een pest hekel aan als de boel niet compleet en functioneel is
😀
Het verhaal van Jesper B heb ik ook op ongeveer dezelfde manier bij mijn Fendten ivm inkuilen.. Kan er wel een paar foto's van maken en een uitgebreide beschrijving, ombouwen kost 2 a3 minuten en belangrijk de trekker blijft overal voor inzetbaar. ivm de organisatie van een open dag kan het een paar dagen duren. als ik het vergeet even bellen 0611464544

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA en hebben de trefwoorden fendt , fendt 308 lsa , mengwagen , schoonmaken , werkplaatshandboek en Fendt 308 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
626