Illustratie van:
9

Belarus 940 - Opzoek naar informatie over de 940

Hallo allemaal,
Een paar vrienden en ik hebben onlangs een belarus 940 gekocht met name voor de tractorpulling. Wat ons nogal opvalt, is dat er heel erg weinig te vinden is over de 940: wat voor blok er bijvoorbeeld in ligt, etc. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat er waarschijnlijk een d240 blok in ligt, maar ik kan nergens verifiëren of dat echt zo is. Bij onze Belarus is een turbo opgebouwd, zit deze er wellicht gewoon origineel op? En wat zijn de verschillen tussen bijvoorbeeld een 800 en een 940? Ik zou graag zo veel mogelijk info krijgen als kan, dus als je er ook maar iets over weet, laat je horen! Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Ik kan hem eigenlijk niet vinden. Volgens mij is het een 800 (met turbo) ik zou op zoek gaan naar plaatjes enz op de trekker. (Nummer in blok enz) deze dingen blinken uit in simpelheid.
@valmet 605 dacht inderdaad ook al dat het een 800 met turbo was. Ga binnenkort eens alle nummers af op de trekker.
+1
Belarus importeur F.S. Andela in Wommels kan je alle info over deze trekker geven.
+1
Jij hebt een verwijzina van autos naar belarus.
Probeer deze link eens.
Misschien kom je iets bekends tegen.

tractorfan.nl/pictures/type/…
+1
Of misschien deze van de 944 turbo
tractorfan.nl/machine/belarus/…
+2
@BroekieJD een 940 is een 800 met turbo. Ze werden bij Peja Brustrac omgebouwd. Luchtfilter naar buiten en op die plek kwam de turbo met een extra smeerolie filter voor de turbo.
@redeagle14 zit er verder nog verschil in? Bijvoorbeeld drijfstangen met meer smeerpunten op het big end lager en degelijken? Miss brandstofpomp anders?
+1
@BroekieJD de pomp zal iets verder open gezet zijn verder geen veranderingen aan het blok. Alle aanpassingen zaten aan de buitenkant.
+1
Geert belarus Didam even googelen, heeft ook veel info en onderdelen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Belarus 940 en hebben de trefwoorden tractorpulling , turbo , blok , motorblok , specificaties en belarus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2.933