Illustratie van:
11

International 744 - D239 Koper bus verstuivers demonteren

Hallo,

Ik ben bezig aan een international 744 met d239 motor waarbij er brandstof lekt langs de verstuivers dus wil ik graag de koperen/messing bussen (tubes) waar de verstuivers in zitten vervangen. Hoe krijg ik deze eruit?

Alvast bedankt!
SIEBE

Deel dit topic

Reacties

Wat ik wel eens doe is een tap erin draaien en eruit slaan.. maarja dan is de kop er wel af..
+1
Brandstof kan nooit langs deze bussen lekken, want die hoort hier helemaal niet te komen. De bussen zijn met koelwater omspoeld. De enigste defecten wat zou kunnen mankeren aan deze bussen is of compressieverlies tussen verstuiver en bus of druk in de koelsysteem door lekkage tussen bus en kop. Als er brandstof lekt komt dit waarschijnlijk uit je verstuiver.
@JordyW Dat lijkt mij ook dat hierbij het geval is, anders kan er nergens brandstof lekken. Vaak is het een kwestie van de verstuiver uit elkaar halen, alles netjes schoonmaken met remreiniger en opnieuw monteren al voldoende.
Bussen verwijderen door draad te tappen en dan met trekhamer eruit trekken. Kop eraf is het mooiste ivm slijpsel wat je in de cilinder krijgt
+1
@eicher4048driver
Wat Kouter zegt volgens het boek moet er een bout 7/8 x 4 inch ingedraaid worden dan kan je de bus naar boven eruit trekken.

(klik om te vergroten)

@Klein Rot is dat dan een tap 7/8 UNF of UNC die ik moet zorgen?
@eicher4048driver
Volgens mij doe ik het met m24 uit mn hoofd. Maar nogmaals ik heb de kop er dan wel af. Weet je zeker dat er daar diesel lekt? Geen retourleiding oid? Worden de o-ringen omhoog geblazen of zie je belletjes er bij langs komen bij draaiende motor? Controleer ook de verstuiver zelf of die nog wel mooi rond is. Dan sluit hij natuurlijk nooit mooi ook niet met een nieuwe verstuiverbus.
Ik heb dit bij een 845 gehad, toen de verstuivers opnieuw op druk gezet waren was het opgelost.
@brauheist mogelijk ligt het aan het feit dat de openingsdruk van de verstuivers te hoog is dan. Zal deze eerst afstellen, ik hou jullie op de hoogte
@eicher4048driver durf ik niet meer te zeggen, misschien weet @Huuuuub het nog die heeft ze toen afgesteld
+2
@brauheist
Klopt, toen lekte er brandstof tussen de verstuiverhouder uit, kan door verschillende oorzaken komen meestal zijn de tussenblokjes aan vervanging toe, of de verstuiver is niet 100% schoon en goed in elkaar gezet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 744 en hebben de trefwoorden motor , lekt , vervangen , brandstof , demonteren , bussen , verstuivers , international 744 en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
472