Illustratie van:
2

Fordson Dexta - monteren oliedruklampje en spanningslampje

Ik heb een set lampjes (rood en groen) voor montage in het dashbord, paarse gele en blauwe kabel, ik heb deze aangesloten op de kabels van de kabelboom paars bij paars (oliedruk) geel bij geel (spanning) en blauw bij blauw (volgens mij aarde)
De lampjes branden, alleen als motor loopt blijven de lampjes branden.
Weet iemand een oplossing?
groetjes Mat

Deel dit topic

Reacties

+1
Zit de originele dynamo er nog dan is de tractor geen massa maar plus.
Dag Mat,
Heb je de motor al eens hogere toeren laten maken tijdens het testen? Beide lampjes kunnen een vertraagde of zelfs helemaal geen reactie vertonen wanneer de motor te traag draait. Bij het olielampje omdat de oliedruk dan nog te laag is om de sensor in te duwen. En bij het laadstroomlampje omdat de dynamo bij te lage omwentelingen nog niet genoeg spanning levert, en het lampje dus "denkt" dat hij kapot is.

Groeten, Toon

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden oliedruk , fordson , kabels , montage , spanning , lampjes , monteren , dashbord , fordson dexta en kabelboom geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
174