Illustratie van:
3

Massey Ferguson 155 - Welk type frontgewichten zijn origineel?

Goedendag,

Weet iemand welke type frontgewichten er origineel bij een 155 / 158 geleverd werden?

Ik dacht altijd dat het de normale 100-serie gewichten waren, maar dan met een hogere haak, omdat ze anders voor de koplampen zitten. Doordat de haak hoger zit, hangt het gewicht dus lager.

Maar nu adverteert er iemand op ebay met originele(?) frontgewichten voor deze types, maar die zijn in z'n geheel lager.

Ik heb zitten zoeken op internet en ze worden in de folders wel genoemd bij de accessoires, maar kan er nergens een plaatje van vinden.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

De gewichten van ebay, volgens de verkoper de originele voor de 158.

(klik om te vergroten)

De bekende 100-serie gewichten, met een hogere haak (gewichten hangen dus lager)

Reacties

+1
Ik heb er ook nog nooit achter kunnen komen, en een 1080 heb daar ook last van. Ik zou gewoon lage nemen, alles is beter dan voor je lampen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
@kramer
Oei, wat zien die kleine blokjes er ullig uit zeg.
Dan vind ik persoonlijk die hogere zoals op de tweede foto van mijn berichtje, echt wel een stuk mooier.
Dat is volgens mij ook een 1080.
Die zijn volgens mij origineel moeilijk te vinden.
Ik heb er wel eens over gedacht om imitaties te kopen en daarvan de haak verder uit te laten frezen.

(klik om te vergroten)

Ooit bezig geweest om de deze frontgewichten te laten gieten, maar dat is toen niet doorgegaan. Toen ook eens het malletje voorop de 155 gehangen, maar ze zitten toch wel een heel stuk voor de lampen.
@hooidonk Ik vind die lage ook niet mooi, op die andere foto is een 1080 en die is van Rijstenberg uit Loozen, en ik vraag me af of die wel orgineel zijn, want ze zitten met hout geborgd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 en hebben de trefwoorden massey ferguson , gewichten , ferguson , folders , massey , gewicht , frontgewichten , frontgewicht , internet en type geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
217