Illustratie van:
7

Fendt 514 Vario - Geen oliedebiet op alle ventielen en hydrauliek

Beste,

een collega van mij rijd met een 514 vario , heeft problemen met oliestroom. Moet heel wat gas geven om ook maar de simpelste zaken te doen. De dealer heeft een debietmeter op een van de ventielen gezet en mat inderdaad een heel lage doorstroming. Hij zegt dat wsl de load sensing olie pomp kapot zit; Voor een trekker van 5000u lijkt mij dat niet aannemelijk.

Zit er niet ergens een fout in het load sensing systeem ? aangezien alle olievragende systemen geen debiet en druk krijgen ? Zijn er zaken die je eenvoudig kan controleren?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

Mijn gok gaat ook naar de pomp, is trekker nieuw of 2de hands gekocht. Mss heeft ze in het verleden eens drooggelopen, dan duurt het niet lang
@Fendttrisixfan
Quote:
drooggelopen

Dan gooit die hem ja zo in de storing en op slot.
@J asper laat maar eens de olie af en laat maar draaien, zal je vlug zien hoelang het goed gaat 😅
Is inderdaad een tweedehands aangekocht, maar heeft altijd correct gewerkt de afgelopen jaren.
@bartdereu heb het hier vorig jaar ook met een 310 gehad, altijd perfect gewerkt en in zeer korte tijd pomp kapot
Ik kan zo ook niks anders bedenken dat de pomp. Meten is weten. Drukken meten op P en LS om te kijken of je pomp goed word aangestuurd. Dat in combinatie met een flowmeter kan je een goede diagnose stellen. En ik neem aan dat jou dealer dat gedaan heeft.
@Fendt304ls Ik had vernomen dat dealer enkel een flowtest heeft gedaan en daaruit de conclusie stelde dat de pomp kapot was. Zonder meten van P of LS leidingen vind ik dat een zeer riskante diagnose.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 514 Vario en hebben de trefwoorden olie , vario , trekker , fendt , kapot , hydrauliek , oliepomp , gas geven , load sensing , ventielen en fendt 514 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
415