Illustratie van:
8

Trioliet Gigant - Mes snijd slecht door graskuil

Hallo, wij hebben een trioliet gigant 900 die slecht snijd door de graskuil en hij beurt zichzelf van de grond, het mes lijkt nog scherp

Tips hoor ik graag

Mvg, remon

Deel dit topic

Reacties

Vaak zit er dan ruimte tussen de messen.
En snijdt die niet meer maar gaat er voer tussen de messen zitten.
Drukplaatjes bijstellen of nieuwe drukplaatjes monteren.
@Fendt926Driver

is daar een handleiding van of een video?
Zoals @Fendt926Driver al aangeeft zal er wel ruimte zitten op de messen.
De buitenste snijmessen kan je proberen op de lossen door de drukplaat er even af te pakken en deze weer vlak te maken. Mits hij niet al helemaal weg is.
Het brede mes kan je proberen om een keer los te halen, en alles zuiver te maken.
Als ze dan nog niet strak tegen elkaar zitten. Kan je proberen om de bouten waarmee ze tegen elkaar aan zitten iets harder te laten drukken.
Ook zit er op de cilinder die het zaagbord in de kuil drukt een regelventiel waarmee je de oliestroom in kunt stellen. Dan drukt deze minder hard en gaat er meer olie naar de snijmessen.
Waarschijnlijk tanden bewegend mes versleten, mogen niet veel korter zijn dan het stilstaande mes.
Achtermes demonteren, indien nodig (plaatselijk bij beschadiging)voorzichtig slijpen en ook het vaste mes/frame slijpen. Op moment dat er ook maar iets voer tussen kan komen neemt snijcapaciteit snel af.
Ik ben van plan deze week het snij gedeelte uit elkaar te halen, kun je de messen ergens afstellen zodat ze weer vast tegen elkaar aan zitten of moet je de slijt blokjes vervangen?
@remon-overgoor nee, is niks aan af te stellen. De slijtblokjes zijn alleen voor het op en neer bewegen van de messen.
@remon-overgoor leeftijd snijraam?
Zorg ervoor dat je nieuwe passende boutjes op voorraad hebt. Of een paar dagen anders voeren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Gigant en hebben de trefwoorden Trioliet , gigant , werking , grond , graskuil en mes geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
781