Illustratie van:
12

Mc-Cormick D 324 - Brandstof pomp op tijd zetten, Hoe??

Hallo allemaal,
Bij de restauratie van mijn Cormick D-324 is de brandstofpomp eraf geweest. Ik wil hem er nu weer monteren alleen ik heb geen idee hoe dat moet. Welke merk tekens moeten tegenover elkaar staan? Op het tandwiel voor de brandstofpomp staat een puntje met een 3, die staat voor een 3 cilinder en op het andere tandwiel waar het tandwiel van de brandstofpomp in grijpt staan heel veel getallen. Iemand enig idee hoe dit werkt en wat de afstellingen zijn?

Mvg Seth van der Vegte

Deel dit topic

Reacties

Is nu recent een iets ouder topic van een 440 met dezelfde vraag wellicht dat je daar nog info kan vinden
Probeer even een werkplaatshandboek te bemachtigen anders, ik durf het van een 3 cilinder niet te zeggen
Ik had ook bij jou op facebook proberen te reageren maar om de een of andere rede word dit niet goed gekeurd.
Kijk deze link: tractorfan.nl/topic/305907/
Hier staan ook verwijzingen in naar andere topics die helpen je misschien
Ik denk niet dat die 3 voor 3 cilinder staat. Denk eerder voor merkteken 3. Het tandwiel waar het pomptandwiel in moet vallen, zal waarschijnlijk 1, 2 en3 op hebben staan. 1 zou dan voor de krukas zijn en 2 voor de nokkenas. Dus dan moet puntje 3 van overbrengtandwiel samen met puntje 3 van het pomptandwiel moeten vallen. Overbrentandwiel zal dan misschien 2 puntjes hebben. Dan moet die van pomptandwiel daar tussenin vallen.
@Oldtimer-fan op het tandwiel waar de pomptantwiel in moet vallen staan de getallen 13 tot 25 en er staat nog een 1tje met een putje dr naast
@Oldtimer-fan
Toch wel op de eerste motoren stond DED bij de latere stond een 3. 3 staat voor 3 cilinder. @Seth Als je voor het tandwiel van de brandstofpomp kijkt dan moet de spie naar beneden staan en de punt met DED of 3 moet dan op 10 uur staan de 3 bouten waar het tandwiel mee op de pomp zit staan dan in het midden van de stelgleuf.
@Klein Rot bedankt hier heb ik wat aan, hoe bedoelt u op 10 uur zetten?
@Seth
Op de plaats waar op de klok de 10 staat.
@Seth
Ik heb een foto bijgevoegd van het tandwiel van de brandstofpomp. En een van de distributie tandwielen en hun merktekens.

(klik om te vergroten)

Tandwiel brandstofpomp

(klik om te vergroten)

Op tandwiel 4 moet voor een 3 cilinder merkteken 3 tegenover het teken op tandwiel 3 staan
@Klein Rot heel erg bedankt het moet lukken zo!
@Seth
Schiet me nog te binnen de eerste cilinder moet op compressie staan beide kleppen zitten dicht
Kleppen dekel er even afpakken. Plunjer van de brandstof pomp 1 moet tegen het inspuiten aan staan. De kleppen inderdaad dicht. 1e merkteken van voorinspuiten op kruksd moet gelijk staan met punt op de distributiekap en als je dan de leiding van de eerste cillinder los hebben moet die ongeveer net wel net niet druppelen als je met handpomp doet (wel keerklep eruit ) dan staat pkkp goed

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 324 en hebben de trefwoorden brandstofpomp , pomp , tandwiel , afstellen , cilinder , cormick , brandstof , monteren , 3 cilinder , Mc-Cormick en Restauratie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0