Illustratie van:
5

Same Leopard 85 - Same leopard startmotor hapert

Same leopard 85 ik heb probleem met starten doet soms niks en later evt met schroevendraaier wel ook niet altijd en de aftakas blijft draaien mvg

Deel dit topic

Reacties

+1
Ik zou eerst alle verbindingen nakijken en schoonmaken. Accupolen, massa op het chassis, kabels op de startmotor, zekering in de zekeringkast kan bijvoorbeeld al slechte verbinding maken. Controleer de draadboom op beschadigingen En dan “meten is weten” kijk met een spanningzoeker of er stroom op het relais van de startmotor staat als je de trekker wil starten. Als je daar geen stroom heb controleer je het contactslot enz. Zoals je het nu omschrijft kan het alles zijn.
Bedankt ik ga kijken
+1
En als alle elektrische verbindingen in orde zijn, dan denk ik dat het startrelais blijft hangen. Als het ding nu opnieuw weigert, tik eens met een hamer (zachtjes) op het relais (het buisvormige ding dat opzij van de startmotor zit). Misschien komt het los en start de trekker zomaar.
Zo niet, dan moet je even zoeken op YT, daar staan filmpjes hoe je een startmotor kunt schoonmaken.
@roscho bedankt de bendix was stuk en kijk straks verder mvg ron
+1
Quote Reactie van @iepkevertex:
de bendix was stuk

Als de bendix niet naar buiten komt, ligt dat toch aan het startrelais. Dat trekt de bendix magnetisch naar buiten en aan de andere kant wordt dan ook de elektrische hoofdverbinding gemaakt, zodat de startmotor gaat lopen.
Tenminste.... zo interpreteer ik je melding.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Leopard 85 en hebben de trefwoorden same , aftakas , startmotor , mvg , starten en hapert geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0