Illustratie van:
11

International 844 XL - Startprobleem, accu is nieuw, startmotor ?

Ik heb een IH 844XL.
Wanneer ik deze wil starten dan klinkt het alsof de accu bijna leeg is maar de accu is nieuw en volledig opgeladen. De de zekerheid heb ik de accu getest in een andere trekker.
Verder heb ik ook geprobeerd te starten mbt van een separate starter maar het probleem blijft hetzelfde. De standaard zaken zoals bekabeling, massa enz heb ik gecheckt.

Kan het de startmotor zijn ? Of zou ik nog iets anders kunnen checken.

Deel dit topic

Reacties

+1
Kan zeker de startmotor zijn als er nog geen Iskra/Mahle startmotor op zit. Ik heb zelf deze 3,1kw Mahle er nu op zitten.

(klik om te vergroten)

@labella Okee, ik zie bij mij Bosch 0331402003 op de magneetschakelaar staan. Zou die trouwens ook het probleem kunnen veroorzaken ?
@Alexander80 Is dit nog de eerste rood gespoten originele startmotor? Een startmotor slijt ook natuurlijk.. Een Mahle 3,1 KW startmotor gaat wat sneller rond dan een originele Bosch.
Als hij alleen tikt is het het startrelais ,maar dan zou hij na een paar keer wel gewoon starten anders Startmotor vervangen . En inderdaad 3 of 3.1kw vermogen nemen. Ik heb het zelfde gehad met mijn 1056 . Starte pas met 2 accu's totaal 200 ampère . Startmotor vervangen en start nu in de winter zelfs zonder gloeien . Accu heb ik varta j10 ,1000aen startkracht Startmotor heb ik 3.0 kw gewoon granit
Ik had hetzelfde probleem met mijn Deutz.
In eerste instantie de accu vervangen, laterna ook de startmotor.
Deze laten reviseren is eventueel ook een optie!
Inmiddels heb ik de startmotor laten controleren bij een revisiebedrijf en er blijkt niks mee aan de hand. Ik sta nu even voor een raadsel.
@Alexander80 gaat de motor wel heel langzaam rond, of helemaal niet?
Het is goed mogelijke dat idd misschien het startrelais stuk is
@Alexander80 meet je een stroom op de plus van de startmotor of komt er helemaal geen stroom aan?
Heb je al eens geprobeerd met goede startkabels vanaf accu rechtstreeks naar startmotor?
Opgelost ! Uiteindelijk bleek toch de accu defect te zijn 😩. Bedankt voor het meedenken !
@Alexander80 ah, dat is bijzonder maar leuk dat je het ff mededeelt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 XL en hebben de trefwoorden trekker , accu , startmotor , massa , starten , international 844 , startprobleem , International en nieuw geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0