Illustratie van:
15

Case IH CVX 150 - Geeft geen diesel met starten

Goedemorgen,

Misschien dat iemand de oplossing weet, aangezien ik nog een cvx weet die hetzelfde had, maar zijn er nooit achter gekomen wat het was.

Mijn cvx rijdt goed, stottert nooit tijdens het rijden.

Maar eerst was het altijd tikken en lopen

Toen het vroor startte hij ineens soms niet

Maar nu ook als het warm is.

Probleem: spuit geen diesel in

Oorzaak schijnbaar: pomp of iets krijgt niet genoeg stroom om in te spuiten

Iemand die dit ook gehad heeft, en een oplossing weet?

Mvgr lukas

Deel dit topic

Reacties

Welk model tier 1 met brandstofpomp of tier 3 commenrail
@marcel1982 goeie vraag, 2002
Zit er bij deze ook een opvoerpompje op het brandstof filter? Als het contact aan staat moet je die horen als ik het goed heb. Willen wel eens sneuvelen.
@Bas1046 goeie vraag, het is de uitvoering met zo’n handpompje
Tier 1 dus met brandstofpomp. Verder geen foutcodes? Ik zette er vaak een reductie startmotor op. Deze gingen iets sneller rond. Motor moet zoveel toeren hebben voordat de brandstofpomp vrijgeven wordt op in te spuiten.
Ook kan het zijn dat de motorbox moeilijk doet,
Ook kun je de brandstofpomp calibreren, zo weet je of de stappenmotor bovenop de pomp nog goed is.
De
@marcel1982 idd het is dat inspuiten wat hij niet doet. maar ook als hij na een aantal keer proberen niet aanslaat start hij soms toch nog ineens ookal draait hij dan wat langzamer. en geen foutcodes, op die van een kapothydrauliek ventiel na. hoe kan ik die motorbox controleren? en die stappenmotor?

het is verder echt alleen bij het starten, heeft nog nooit een verkeerde slag geslagen als hij liep.
@marcel1982 zoals het er nu naar uitziet is het opgelost met een nieuwe dynamo, daar was iets mee, en toerental sensor vervangen, toen kwam het bijna niet meer voor dat hij niet inspoot, nu hebben ze die sensor nog strakker afgesteld? maar nu is het probleem opgelost.. (tot nu toe)
En hoe is de staat van je opvoerpompje?
@marcel1982 die zit er zover ik weet niet op (hoor niks) en zie niks, zit wel zon handpompje op tussen grof en fijn filter
@lukasbelarus die 3 brandstof filters zijn ook vernieuwd
Ik zou eerst een kijken naar het opvoerpompje, deze zit aan de rechterkant, direct na het waterfilter, ik denk dat deze brandstof laat lopen
@marcel1982 heb je hier heen foto van? ik kan niks vinden
Vorige week heel wat bakken gevuld en afgevoerd dus meerdere keren gestart per dag... zowel smorgens als smiddags, koud/warm nergens last van... gisteren stil gestaan en vanmiddag weer tikken lopen... heel fijn natuurlijk, maar voor hoelang?

moet ik het toch zoeken in een kabelbreuk ergens?
ik heb een nieuwe accu gekocht een week geleden maar lijkt me niet nodig..
Mijn maxxum heeft ook wel een start problemen gehad. Bij Het hand opvoer pompje kwam er lucht in het systeem. Pompje vervangen (was niet duur dus is het proberen waard) en daarna geen problemen meer mee gehad.
Mn maat zn CVXen zijn ook regelmatig een startaccu nodig, als ie maar iets te weinig stroom heeft dan pakt ie niet aan, zijn die dingen heel zeikerig op. Druppellader eraan hangen en de stekker erin steken zodra je m langer als n dag parkeert...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CVX 150 en hebben de trefwoorden case , case ih , Spuiten , warm , pomp , starten , start niet , stroom , spuit , diesel , startprobleem en cvx geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0