Illustratie van:
11

Ford 8630 - Springt uit versnelling in alle groepen

Ford new holland 8630.

Wanneer ik hoger in de toeren rijd dan springt de tractor nog wel eens uit de versnelling dit is het geval in de vooruit en achteruit. Als hij uit de versnelling springt geeft hij foutcode f81-koppeling slipt het gaat hier over een range command bak heeft deze een hoofd koppeling en kan die op zijn. Hij heeft ook soms last ervan dat de toerenteller een te laag of te hoog toerental aangeeft en niet constant is (steeds met 100rpm omhoog of omlaag verspringt) kan dit er ook mee te maken hebben? Hierdoor kan ik ook de bak niet calibreren.

M.v.g
Carlo

Deel dit topic

Reacties

+1
Een ford 8630 met range command bak?
@mf 6150 is een ford new holland maar die staat er niet tussen alleen ford staat er en ja die heeft een range command
+2
@henk-smeets
Gezien je profielfoto bedoel je een New holland 8360 denk ik? Staat op tf als New holland, zonder ford.
@mf 6150 als ik new holland 8360 dee kreeg ik niks?
Waarschijnlijk slecht contact op de W aansluiting van je alternator(dynamo) ofwel alternator zelf kapot. Als je de draad los maakt stopt hij met foutcode geven. Maar dan heb je geen toerenteller en pto meer
@wouterdp zou het transmissie probleem dan ook weggaan? Ik ga dit eens proberen
+1
Is er een transmissie probleem? Of bedoel je die f81? F81 was volgens mij dat inputsnelheid van versnellingsbak te hoog was tov uitgaande snelheid. Dit kan 2 dingen betekenen: slip in de koppelingen of alternator die fout toerental aan geeft. Aangezien jij ook zegt dat je problemen hebt met je toerenteller moet je niet twijfelen.
@wouterdp top bedankt ik ga het morgen proberen
+3
Kabeltje van toerenteller los gedraaid toen viel het kabeltje zo uit het kabelschoentje nieuw kabelschoentje erop gemaakt en nu is het probleem verholpen bedankt voor de reacties
@henk-smeets dat was mijn vermoeden
+3
Toch wel tof om te lezen, het probleem leek mij best wel serieus groot, en de oplossing was een simpel stekkertje aan een kabeltje knijpen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8630 en hebben de trefwoorden new holland , tractor , toerenteller , versnellingsbak , koppeling , toerental , versnelling , foutcode , toeren , Ford 8630 en range geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0