Illustratie van:
5

John Deere Lanz 300 - instelhoogte hefinrichting ?

Betreft John Deere Lanz 300; bouwjaar 1963. wanneer ik de handle van de hef op max hoogte zet, blijven hefarmen op halve hoogte steken.
Zo kunnen aanbouwwerktuigen (bv een acrobaat) onvoldoende hoog opgetild worden.
Wie weet raad ? G de Wit Kamerik 06-54737793

Deel dit topic

Reacties

+1
Ik heb geen idee maar je kunt beter niet je 06 hier neerzetten
Als ze wel voldoende zakken, kun je ze misschien een klikje hoger op de spiebaan van de hefas zetten? Andere mogelijkheden: heflatten meer naar achteren aankoppelen. Hierdoor komen ze hoger, kun je meer heffen, maar wordt de slag wel kleiner. Nóg een mogelijkheid: maak de hefstangen korter (schroefdraad). Als dat niet verder kan, zou je er misschien 2 topstangen tussen kunnen hangen die wat korter zijn.
Of is het probleem dat de slag te klein is. In dat geval zou er te weinig olie in het systeem kunnen zitten.
Wel voldoende olie in het systeem ?
Graag iets duidelijker zijn in je beschrijving. Als de handel onderin staat dan staan de latten ook wel onderin heb ik begrepen. Als je de handel iets omhoog haalt reageert de hef dan wel direct? En dan dan tot halverwege gaat het goed maar als je de handel in de 2de helft omhoog doet dan komen de latten niet meer verder omhoog?
Heeft deze ook een lastafhankelijke diepteregeling? misschien staat die hendel in de verkeerde stand. Dat probleem had ik ook bij mijn 310, waar de hendel verkeerd aan zijn as zat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Lanz 300 en hebben de trefwoorden john deere , lanz , de wit , hefinrichting , hef , wit , bouwjaar , max en John Deere Lanz geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
275