Illustratie van:
11

Fordson Super Major - Juiste timing van de brandstofpomp

Ik heb een 4 cylinder Fordson motor in de boot liggen, loopt en start altijd prima, beetje rook maar niet te gek. Na een dagje varen afgelopen zaterdag viel de motor vlak voor de thuis steiger (gelukkig niet midden op de Kaag) uit. Na inspectie zag ik dat de kunststof koppelingsring tussen het blok en de brandstofpomp het had begeven, de pomp draaide nog wel mee maar de timing klopte uiteraard niet meer door het ontbreken van de ring.
Hij tikte al een tijd overmatig, dus ik denk dat die ring al een poosje versleten was.
Inmiddels het onderdeel besteld, nu mijn vraag, Om de pomp weer juist te monteren, is het wellicht nodig de timing opnieuw te vinden. Nu is het merkteken op de pomp goed zichtbaar, maar verder zie ik op de cover van de motor geen merktekens, omdat de motor ingebouwd in de boot, is er geen ruimte om cover en vliegwiel te demonteren, dan moet de motor er eerst uit. Is er een ander manier om de stand van de motor te kunnen bepalen, bijvoorbeeld aan de hand van de nokkenas en de kleppenstand ?
b.v.d. Frank

Deel dit topic

Reacties

Het gaat om deze motor

(klik om te vergroten)

Deze motor
Dit is de brandstof pomp

(klik om te vergroten)

@kontoveren
Misschien dat u hier iets vindt lutje-ford.nl/werkplaatshandboeken/
Kan je niet met een spiegel in het klepje kijken wat rechts onder zit

(klik om te vergroten)

Klepje om het merk teken voor timing te zien.
Gek genoeg kan dat klepje niet vinden, waar zit ie precies? Het is wel gemariniseerde motor dus wellicht is het iets anders dan op uw afbeelding? b.v.d. Frank
Nog een foto van de motor

(klik om te vergroten)

Bij uw filter recht naar beneden zou hij moeten zitten.
Dank, ik ga morgen even kijken. U bedoeld het brandstof filter? m.v.g. Frank
@kontoveren ja , daar waar hij op het blauwe vastzit.
+3
Ja gevonden, vanmiddag alles terug gemonteerd en ontlucht, starten en weer lopen als vanouds.
Heel erg bedankt voor de tips.
m.v.g.
Frank

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden super , super major , onderdeel , brandstofpomp , fordson , vliegwiel , demonteren , monteren , versleten en fordson super major geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
601