Illustratie van:
8

Massey Ferguson 168 - Bij elk gebruik komt er lucht in het brandstof circuit

De laatste 5x dat ik mijn trekker heb gebruikt begon hij bij volle gas te sputteren, viel de moter stil waarna hij niet meer startte. Na het onluchten kon ik er telkens terug mee aan het werk. Vandaag viel de motor stil terwijl hij stationair stond te draaien.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn van dit probleem?

Ik gebruik gewone diesel.

Deel dit topic

Reacties

Hij zuigt waarschijnlijk valse lucht tussen tank en opvoerpomp, of opvoerpomp zelf.
+1
@kramer idd misschien liggen de klepjes van de opvoerpomp deruut
Toevallig had mijn 168 het vorig jaar ook. Bij hoge toeren inhouden en op een gegeven moment stond ik stil langs de weg niet meer aan te krijgen. door de trillingen van de motor draaide het brandstof kraantje van de tank langzamerhand dicht. Wie weet heb je hier iets aan. 👌
Is de tank ofwel het zeefje in de tank niet gewoon sterk vervuild?
Opvoerpompje zorgde bij mij voor veel gedonder. Dit pompje vervangen en m'n problemen zijn voorbij. Dit was bij een MF3050 met perkins.
En inderdaad eerst je hele systeem checken op vervuiling voor je delen gaat vervangen.
Ondanks een bovenliggende tank kan het opvoerpompje wel het probleem veroorzaken. Ik zou het in ieder geval in de aanvoer van de brandstof naar de brandstofpomp zoeken.
Maak eerst maar eens zeefje schoon in de tank.
Die zit op je kraantje.
99% kans oorzaak.
Soms geen banjobout waar een verstopt zeefje in zit?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 168 en hebben de trefwoorden trekker , massey ferguson , ferguson , motor , massey , lucht , gas , diesel , brandstof en ontluchten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0