Illustratie van:
7

Schuitemaker rapide 145 - Gedwongen besturing gaat naar aantal dagen zijn eigen gang

We hebben op onze rapide nu gedwongen besturing zitten. Nu gaat deze na een aantal dagen stalvoeren bij het achteruitrijden zijn eigen gang. Na het systeem weer te hebben uitgelijnd gaat het weer een aantal dagen goed. Heb de cilinders al ontlucht, en zie ook nergens olielekkage. Heb de olie in de handpomp ook al vervangen en de cilinders doorgespoeld. Volgens het boek wat ik heb moeten de manometers op 120 bar, dit doe ik. Heeft iemand enig idee wat er loos kan zijn? Er zitten ook stikstofbollen/accumulators op, wat doen deze? En wat gebeurd er wanneer hier te weinig druk in zou zitten?

Deel dit topic

Reacties

Loopt de druk van lieverlee terug?
De stikstofbollen zou ik ook even laten testen. Zijn volgens mij vooral bedoelt om stoten en druk schommelingen op te vangen. Als die lek zijn om lage druk werkt zeker niet mee.
@Tjeerdf1m414 het lijkt dat eentje iets terug loopt naar 115, maar dan gaat het al mis. Ze zakken niet extreem
Je zet de druk op 120 maar blijft het daar ook op of staat het met een paar dagen weer op nul? Kranen heb je ook goed dicht staan?
@hoest de kranen staan dicht, druk zakt niet naar 0,misschien dat ze iets zakken maar veel niet. Lager dan 115 gaan ze niet, en dan gaat het al mis
+2
Aansturing- alsook stuurcilinder kunnen inwendig lek zijn. Wij ook eens voorgehad met een Dezeure 3-Asser. Was hele zoektocht, vooral omdat er uitwendig niks lekte. Na vernieuwing van de inwendige dichting was het opgelost.
Dan sluit ik mij bij Gavrie aan als het systeem op druk blijft lijkt een inwendig lekkende cylinder mij ook het meest waarschijnlijk
+2
Ook de cilinderbuis goed bekijken, daar kan die op een klein gedeelte van de buis uitgesleten zijn. Omdat je besturing maar een korte slag maakt en vaak in hele vieze olie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker rapide 145 en hebben de trefwoorden olie , rapide , schuitemaker , schuitemaker rapide , druk , stalvoeren , accumulator , cilinder , vervangen , boek en bär geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0