Illustratie van:
24

Votex Weidebloter - Wat is jullie ervaring in lang gras?

Ik loop met het idee om een Votex weilandbloter 270cm te gaan kopen. Ik wil hiermee een (verwilderd) grasveld gaan bijhouden. Het gras is/zal steeds wel vrij lang en dicht zijn. Is zo'n weilandbloter hiervoor geschikt? (het is natuurlijk wat anders als de bossen wegmaaien na beweiding).

Deel dit topic

Reacties

+6
Of je moet heel langzaam gaan rijden en steeds heffen en op het gras laten zakken of je v snaren roken er af.
Een bloter is zeer ongeschikt voor lang dicht gras
+1
Ik zou opzoek gaan naar een klepelmaaier. Het merk maakt niet zoveel uit als je er alleen maar weiland mee gaat maaien.
+3
Een bloter is niks mis mee maar zoals we ze in nederland gewend zijn is er niet echt een machine die doet wat jij er mee zou willen doen. Een bloter met tandwieloverbrengingen zoals in engeland meer word gebruikt kan wel heel veel aan.
+3
Ik heb heeeeel veel met een votex bloter van 270cm gewerkt. Voor lang dicht gras zijn ze niet geschikt. Als je dat in een keer doet heb je binnen 50 meter alle V snaren eraf. En die zijn best duur. Ik doe het dan meestal in 2 lagen bij gebrek aan klepelmaaier. Maar ideaal is het niet….
Ik heb zelf een (oudere) Votex weidebloter. Lang dicht en nat gras vindt hij niet fijn. Vraagt dan ook best wel wat vermogen. Bramen en twijgen tot een centimeter of twee gaan wel, maar ook alleen als de messen goed scherp zijn.
Als het terrein eenmaal is schoongemaaid, kan je het wel prima bijhouden met zo'n ding. Maar het is geen pioniersmachine zal ik maar zeggen.
O.k. bedankt voor jullie reacties, het is duidelijk dan toch maar een klepelmaaier!
+1
@Mini-Loonbedrijf Hef geheven op halve gewas hoogte en achteruit eroverheen dan hef geheel zakken en vooruit terug dat wil prima, althans met onze perfect. Dan kun je 2 weken later nog eens erover heen dan is het knap weg
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
Hef geheven op halve gewas hoogte en achteruit eroverheen dan hef geheel zakken en vooruit terug

Zo werkt het wel als je niet wat anders hebt, maar als @Mini-Loonbedrijf nog iets moet kopen, kan hij veel beter voor een klepel gaan. Liefst nog met een side-shift, dan kun je er ook nog eens mee langs de slootkant.
+1
@roscho Ik zeg niet dat hij hem kopen moet dacht ik 🤔🤷, ik vertel alleen hoe ik het doe zodat het wel kan😉
+3
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
Ik zeg niet dat hij hem kopen moet dacht ik

En ik zeg toch niet dat jij zegt dat hij hem moet kopen? 🙈🤣
+1
@roscho Nee inderdaad 😜🙃🤣🤣 dan hebben we dat in ieder geval helder
@Mini-Loonbedrijf op jou site staat dat je kunt klepelen. Bij het kopje onderhoud.
Waar doe je dat dan mee?
Ik heb een kleine klepelmaaier achter een smalspoor fendt.
Met een side shift.
Dat kan net.
En met de 3006 bij jou fotos kan het ook.
Maar met die kleine trekkertjes weet ik niet of de hef het houdt
@Fendt926Driver achter 24pk Shibaura heb ik klepelmaaier 135cm met side-shift en dat gaat prima (dat trekkertje blijft mij verbazen). Die Deutz die je gezien hebt is een D4006 smalspoor en die gaat weg voor een D6206 en daarvoor moet dan een klepelmaaier 220cm komen.
+1
Mijn Buurman heeft vorige jaar deze gekocht:

Werkt erg mooi, kan verticaal maaien, alleen we hebben er nog een kap op gemaakt omdat hij het maaisel er aan de voorkant uitgooit. Als je dan vertikaal maait komt het maaisel tegen de cabine.
Kan niet achter een mini-tractor...(mini-loonwerker), maar dat kan een votex 270 ook niet dus ik neem aan dat je iets groters hebt staan.
@contitour Geweldige klepelmaaiers die Kuhns, hier één met vaste bok
@contitour hier iets vergelijkbaars van perfect. Werkt mooi. Wij gebruiken hem vaak om slootkanten uit te maaien, dat wil perfect er mee.
Verticaal hebben wij hem nooit gebruikt.
Klepelmaaiers vallen ook dit jaar weer in de MIA/Vamil regeling, moet je natuurlijk wel nieuw kopen.
+1
Hebben hier bij boermarke een joskin 275 C2, mulcher, 2 Rotors met vaste overbrenging, oerdegelijk, denk andere merken hebben dat ook, nadeel klepelmaaier is dat de rol je gras besmeurd met mestvlatten
@weurding
Waarschijnlijk voor iedereen duidelijk
Wat zijn mestvlatten?
+2
@iantx1500f cowdroppings😄
+1
Begin er niet aan, schaf gewoon een klepelmaaier aan. Als je niet veel maait volstaat een goedkope boxer wel, ga je echt veel maaien neem dan een perfect of votex.
+1
@husky als je niet veel maait, laat het doen, beetje klepelmaaier van a merk kost paar cent😄
+1
@weurding ik maai ook niet veel, maar genoeg om het zelf te doen, de boxer is dan prima. voor de wandelpaden gebruik ik de oude perfect, die is wat beter bestand tegen bv stronken. en inderdaad, een perfect is ongeveer 2 keer zo duur als een boxer.
+6
Op basis van de tips in dit forum een 220cm Boxer klepelmaaier gekocht en vandaag voor het eerst gebruikt. Allemaal bedankt en zie de foto die ik zojuist gepost heb.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Votex Weidebloter en hebben de trefwoorden gras , votex , kopen , ervaring en weidebloter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!