Illustratie van:
4

Ford 3000 - Veiligheidsschakelaar in de versnellingsbak

Dag, ik heb een Ford 3000 bouwjaar 1968. Toen ik deze trekker kocht was de veiligheidsschakelaar (startbeveiliging) kortgesloten zodat je de trekker altijd kunt starten, ook als hij in de versnelling staat. Ik wil dit weer in originele staat terugbrengen en heb een nieuwe veiligheidsschakelaar en een nieuwe kabel besteld. Bij de montage viel mij op dat de schakelaar in ingedrukte stand contact maakt. Volgens mij heb ik een schakelaar nodig die contact maakt als de schakelaar niet is ingedrukt. Weet iemand of er zo'n schakelaar bestaat? Histoparts heeft 3 schakelaars die alle drie contact maken als ze zijn ingedrukt. Of zie ik iets over het hoofd?

Deel dit topic

Reacties

Mijn trekker, MF 1080, heb dat ook, ingedrukt contact.
Het hangt af van de locatie waar de schakelaar zit. Lijkt mij wel juist. Als de versnelling in z'n vrij staat wordt de schakelaar ingedrukt en maakt verbinding. Alle andere posities van de versnellingshandel is de schakelaar open.
Misschien een wat late reactie en heb je het intussen opgelost maar dan heb je denk ik altijd nog wat aan deze uitleg..

schakelaar is NO (Normally Open) (maakcontact) en dus geen NC (Normally Closed) (Verbreekcontact) wat alleen in neutraal bediend wordt want:

Veiligheid- Raakt een kabeltje los is het continu open en bij een NC (dat betekend open contact in neutraal) zou de tractor altijd starten.

Eenvoud- simpelweg de kabel met het startsignaal door de schakelaar laten lopen doet het systeem werken.

en ter bevestiging,
de oplossing- als je een schakelaar overbrugt door hem kort te sluiten (verbinden) is het een maakschakelaar (NO). aangezien die in rust (H-L) nog steeds werkt. een verbreek (NC) zou het circuit dan coninue verbreken omdat die in de bediende stand juist wordt onderbroken. deze soort komt vooral voor bij noodstopen, reset- en stopdrukknoppen.
Dubbel gepost

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden trekker , ford , versnellingsbak , versnelling , starten , montage , bouwjaar en contact geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0