Illustratie van:
3

Iseki TU 1700 - Overstap van weidebloter naar klepelmaaier voor lang gras, grof terrein

Ik heb nu een TU1700 met een 1.20 meter weidebloter (sleeper), hiermee heb ik 12 jaar mijn licht hellende tuin (weiland kwaliteit met af en toe wat dood hout, geen golfbaan) gemaaid.
Dit werkt prima, ideaal in 3 hoog, kan ook in 4 hoog. Daar is nu een mes uitgesprongen en eea verbogen bij raken boomwortel.

Nu vind ik t vervelend dat bij weinig maaien (vakantiehuisje) het gras blijft liggen na het maaien. Typisch maaien we eind april en zijn er dan pas weer in de 2e week van juli! Het gras wat dan blijft liggen blijft ook echt tot ergens in de herfst liggen ivm droge zomer (midden frankrijk).

Zou ik met de aanschaf van een kleine klepelmaaier (vast achter de tractor, geen arm oid) tot een mooier resultaat komen. Verpulvert die het gras zo erg dat het makkelijker wordt opgenomen?

Deel dit topic

Reacties

Beste Mark,

Helaas zal een klepelmaaier geen oplossing zijn. Als je lang gras maait blijft er behoorlijk lang gras liggen. Je zal iets moeten hebben dat mulcht en dat doet een klepelmaaier dus niet echt.
Succes met zoeken,
Tjalling
Ik heb dezelfde ervaring.
Een Yanmar F155 met 1.05 meter klepelmaaier en met hoog gras blijft er een behoorlijke laag gras achter. Nu maar wat minder kort maaien.
Met slechts 15 pk op de as heeft hij ook behoorlijk werk met hoog gras.
+1
Met mijn Hinomoto van 17 pk maai ik met een maaier van 1.50 m, MKMartin "finishing mower" (mkmartin.ca/products/pulsarFinishing.php/). Dat gaat met vrij lang gras goed en hij geeft ook niet om een takje, maar het moet natuurlijk geen boomstronk worden. Ik rij in 2H (van de 3 H-versnellingen). Dat gaat prima, alleen als er veel bloeisel is, paardebloemen etc., (bovenste foto) gaat de radiator dicht zitten en loopt de boel warm. Maar gras zoals op de onderste foto is geen probleem. Ik maai dan 2x per jaar.
Ik denk dat je gras dat je maar 2x maait, niet kunt verwachten dat je het kunt mulchen, daarvoor zit er gewoon te veel op. Mijn gras blijft gewoon liggen en het nieuwe groeit er zo doorheen.

(klik om te vergroten)

Hinomoto C144

(klik om te vergroten)

Gras maaien

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TU 1700 en hebben de trefwoorden gras , zomer , tractor , herfst , maaien , klepelmaaier , iseki , hout , aanschaf en weidebloter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
383