Kuil en balen voeren met één Ierse kuilhapper

Machines uit Ierland hebben de naam vooral stevig en robuust te zijn. Door het natte klimaat wordt gras vrij nat ingekuild en er worden zware sneden van het land gehaald. Dat vraagt om zware constructies en no-nonsensemateriaal dat tegen een stootje kan.

Nieuw is de dichte kuilhapper Shear Genius. Deze heeft drie functies in één. Door zijn dichte bodem in plaats van tanden is deze, behalve voor gras, namelijk ook geschikt voor losse producten als mais en pulp. Daarbij is er een hydraulische grijper in de happer gemonteerd om folie- en netbinding van een ronde baal vast te pakken.

Zonder uitstappen
Bij het sluiten van de happer grijpen de zes tanden in de folie. Zo is een baal open te snijden en te voeren terwijl de grijper de folie vasthoudt, waarna deze op een stortplek wordt gedumpt. Dat gebeurt allemaal zonder te hoeven uitstappen.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Handig, een alles in een kuilhapper.... Ben wel benieuwd hoe die foliebalen knijper de folie blijft vast houden
Gerron
@Grasbaal Hij houdt het folie en net vast met wat kleine tanden in het midden van de happer. Maar ik vind het geen goed systeem omdat er ook kuil mee wordt gepakt en nog erger niet al het net wordt verwijderd zoals op onderstaande video te zien is op 1.59. Dus stap na het doorsnijden van de baal gewoon ff af om dit te voorkomen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden voeren , gras , balen , ierland , bodem , kuilhapper , machines , folie , klimaat en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0