Illustratie van:
11

Mc-Cormick D 439 - Nieuwe hydrauliek pomp jankt

Ik heb recent mijn hydrauliekpomp vervangen en nu maakt de tractor een licht jankend geluid als hij op stationair toerental draait. Enkel bij warme motor. Het geluid lijkt uit de pomp zelf te komen. Ik heb ze al terug los gehad en met de hand draait de pomp soepel. Ook het aandrijftandwiel ziet er OK uit. Is dit geluid normaal bij een nieuwe pomp?

Deel dit topic

Reacties

Zitten de leidingen er goed recht op? Ook die je los hebt gehad
Heb de oude pomp terug gemonteerd en nu is het geluid weg. Zal dus wel aan de pomp liggen. Misschien moet ze nog wat inlopen.
@tffkab
Een nieuwe pomp hoeft niet in te lopen die zijn direct gebruik gereed.
Is het filter schoon?
Waarschijnlijk zuigt hij valse lucht aan.
Nee, da's abnormaal.
Wat is het geluid stationair bij max oliedruk?
Goed idee van ttrkab. Even de oude pomp er terug opzetten en horen of wat voor geluid die maakt of dat ook anders is dan toen die er nog origineel op zat. Ik denk ook dat er valse lucht bij gezogen wordt
@jan4072 komt die valse lucht dan van een leidingkoppeling die niet helemaal luchtdicht is of is er een soort ontluchting op zo´n hydrauliekpomp?
+1
Heeft de nieuwe pomp dezelfde capaciteit als de oude ? Als je een pomp met een hogere opbrengst monteert kan dit ook als gevolg hebben dat hij gaat janken.
Janken is bijna altijd te weinig olie. Waarschijnlijk trekt de pomp ergens valse lucht of is de filter verstopt. Hoeft maar heel weinig lucht te trekken om geluid te maken.
@tffkab
Heeft de nieuwe pomp dezelfde draairichting dan de oude. Sommige pompen hebben een specifieke draairichting voor de interne smering

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 en hebben de trefwoorden tractor , motor , hydrauliek , hydrauliek pomp , hydrauliekpomp , toerental , geluid , pomp , vervangen en Mc-Cormick geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0