Illustratie van:
13

Fendt 102 S - hef zakt niet

Dag tractorfans,

Ik heb een probleem met mijn Fendt, de heft zakt op eens niet meer, deze blijft in de hoogste stand staan.

Ik heb de daalsnelheid hendel al eens helemaal links om gedraaid en terug in de normale stand rechtsom gezet.
Ik heb olie 15W40 bijgevuld, in het reservoir tot aan het kijk glaasje, dus dat is het niet volgens mij. Als het te weinig olie was, zou deze ook niet naar boven gaan.

Iemand enig idee of er een makkelijke oplossing is of moet het regelventiel dan helemaal losgemaakt of vervangen worden?
Ik heb hier alle onderwerpen al eens bekeken, maar vind niet direct een duidelijk aanwijsbare reden.

En even voor mezelf, die hendel "lage/zug", waar moet die eigenlijk naartoe wijzen?

Ik heb deze winter wel een cilinder van de frontlader vervangen, is er misschien lucht in het systeem gekomen en zo iets gaan roesten??

De O-ringen van de hefcilinder heb ik verschillende jaren geleden vervangen

Hopelijk is het niet een al te groot probleem, want het hooiseizoen is in aantocht.

B.v.d.
mvg,

Deel dit topic

Reacties

Bij mijn 103 zit zo’n klein kraantje als ik die om zet wil de hef ook niet meer zakken
@steyr 9087 Hi,
Dit kraantje bedoel je denk ik.


dat heb ik al geprobeerd, is niet het probleem. Hij heeft altijd rechtsom gestaan zonder problemen, heb hem nu eens omgedraaid linksom met een tang, maar de lift deed nog niets. Dus nu gewoon terug in normale toestand gezet.

grts
@thijsk ja klopt maar ik kan hem wel met de hand verdraaien heb ik geen tang voor nodig.
Als de trekker uit is zakt die dan wel?
@steyr 9087 Nee, de hef blijft omhoog staan.
+1
Dat kraantje is de daalsnelheid. door hier aan te draaien kun je de hef sneller of langzamer laten zakken. De lage/ zug hendel is van de diepte regeling , dit heeft geen invloed op het zakken van de hef. Deze hendel moet normaal naar achter staan. Hoelang is het geleden dat jij de hef voor het laatst hebt gebruikt? Zou het kunnen dat een van de scharnierpunten vastgeroest is? Zeker als de trekker niet droog staat zou dit kunnen. kijk hier voor eens naar alle scharnierpunten. 4 x links en 4 x rechts. Het kan ook dat de bediening niet over komt doordat er ergens binnenin wat losgelopen is. Het kan ook nog zijn dat de pikhaak vergrendeling ingeschakeld is, maar dan moet ik een foto van de achterkant hebben, er zijn type's waar zo'n hendeltje op zit, er zijn ook type's die dat niet hebben, dus graag een foto van de achterkant.
Je kunt ze mechanisch blokkeren, dit zegt het handboek erover.

(klik om te vergroten)

Hendel A

(klik om te vergroten)

@porschestandard Dat is de hefhoogte begrenzing, bedoeld om een aftakas veilig over de gatenbalk te laten lopen (trommelschudder) dit heeft geen invloed op het laten zakken van de hef. Max hefhoogte ongeveer horizontaal.
@Janfendt1958 hoo sorry verkeerd begrepen dan😁
+1
@porschestandard op een farmer 2 zit daar ook een soortgelijke hendel waarme je de hef in de hoogste stand blokeerd.
Ik heb het zelfde aan de hand gehad met een 106 ik heb heel de bedieningsblok van de hef losgehaald en daar zat iets niet meer tegoei in heb dat terug tegoei gestoken en sinds dien geen problememen meer mee gehad
Fotos ter verduidelijking

(klik om te vergroten)

Inbus

(klik om te vergroten)

Geen speling

(klik om te vergroten)

Speling
Het was gelukkig iets simpel. Ik heb de inbus van de afdekplaat vanvoor losgeschroefd. Met als gevolg dat er veel olie wegspoot. Maar nu gaat de lift wel terug omlaag als ik er op sta.
Hij is deze winter weinig gebruikt. Wat me opvalt is dat 1 liftarm op de as redelijk los zit en de andere heel vast, misschien dat daar het probleem zit..
Dat de ene losser zit is waarschijnlijk door slijtagen maar ik twijfel eraan dat dat iets met het probleem te maken heeft maar zeg natuurlijk nooit nooit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S en hebben de trefwoorden olie , winter , fendt , 15w40 , lucht , cilinder , vervangen , hefcilinder , fendt 102 en hendel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
611