Illustratie van:
13

John Deere 6310 - Pomp geeft regelmatig olie zonder olie vraag.

Bij onze 6310 gaat de pomp om de paar minuten even kort aan zonder dat er olie vraag is.
Ik denk dat er ergens een inwendige lekkage is, daar door de druk weg valt op de loadsensing en de pomp een reactie krijgt.
Weet iemand hoe ik de lekkage kan vinden, of weet iemand welk onderdeel het zou kunnen zijn.

Deel dit topic

Reacties

Merk je ook dat je hydrauliek minder sterk is? Ik zou even het hefventiel controleren.
Die willen nog wel eens scheuren.
+1
Ik dacht ook direct aan het hefventiel, echter lijkt het mij die allang wel vervangen zou zijn, maar het kan. Wat ook zou kunnen is, als de trekker TLS heeft, dat de positiemeter voor de vooras stuk is, pompt hij ook regelmatig en is de vering aan de stijve klant.
@bram-hamminga Hoe zou ik het kunnen vinden/uitsluiten waar het in zit. TLS stikstof ballen heb ik vorig jaar op nieuw laten vullen omdat er geen veering meer in zat. Dat werkt nu mooi soepel. Als ik het hef ventiel wil bekijken moet het snel sluiter blok gedemonteerd worden denk ik.
@johndeerefiat
Kun je een foto posten van je complete ventielenblok? Als je geluk hebt heb je 2 ventielen en zit er rechts alleen een eindplaat. Dan zie je zo in het hefventiel of die gescheurd is.
Als je de ventielenblokken aan de rechter kant van je hefventiel demonteerd door de 3 moeren aan de zijkant los te draaien. Dan de eindplaat eraf, Dan kun je ze stuk voor stuk eraf halen.
Let op de kleine ronde LS plaatjes die er tussenuit vallen. Die moeten er wel weer tussen, anders heb je straks de volgende storing. Die plaatjes kunnen ook nog de storingen veroorzaken die jij omschrijft
Als je er niet uit komt dan kan ik wel een paar foto's sturen van zo'n hefventiel.
+1

(klik om te vergroten)

@JCfendt307lsa De hef blijft met een zware machine gewoon in de schuur omhoog staan. Of maakt dat niet uit als die inwendig lek is.
@johndeerefiat om het te controleren moeten de ventiel 3 en 4 eraf. En dus ook je hefarm. Ik zou daarom eerst even de pompopbrengst meten. Das makkelijk dan die ventielenblokken eraf sleutelen in jou geval.
Een zware machine zal wel omhoog blijven staan alleen als je een inwendige lekkage hebt dan krijgt die m überhaupt niet omhoog.
+1

(klik om te vergroten)

Als je inzoomt dan zie je een scheur in het huis.
@johndeerefiat

Je voorasveering wordt telkens bijgepompt door waarschijnlijk een kapotte positiesensor.
Volg.
Ik heb juist andersom. Ik vraag olie maar krijg t niet 😅
@Emmink

Jij hebt de kans groot dat je hefblok gescheurd is. Wel het oude type met de aansluitngen nog naast elkaar.
@john deere 7810 @Emmink heeft het alleen niet bij zijn JD
+1
@casejxu

goeie vraag in die topic dan 😆

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6310 en hebben de trefwoorden olie , john deere , onderdeel , lekkage , loadsensing , druk , pomp en John deere 6310 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
837