Man (21) gaat tekeer met shovel en loader: half jaar celstraf geëist

De 21-jarige Tilburger gedroeg zich een jaar geleden als een dolle stier, deze dinsdag zit hij als een mak lammetje voor de rechter in Breda. De man wordt ervan beschuldigd dat hij vorig jaar met een shovel en een loader de boel op stelten heeft gezet in Tilburg.
De verdachte kon zich er weinig van herinneren, maar hij leek wel oprecht spijt te hebben. Hoewel het nu met hem de goede kant op lijkt te gaan, vindt de officier van justitie dat de verdachte ruim een half jaar de cel in moet en dat hij onder toezicht moet komen te staan.Wijd opengesperde ogenHet was zondag 19 juni, een uur of negen ’s ochtends, toen de politie in Tilburg werd gealarmeerd. Een verwarde man, met wijd opengesperde ogen, was een terrein aan de Broekstraat op komen lopen en vernielde daar zonder aanleiding een auto met een ijzeren melkbus. Vervolgens startte hij een shovel en daarmee reed hij een politieauto aan. Met een mes zou hij stekende bewegingen hebben gemaakt in de richting van de politieman. Ook vernielde hij bloembakken met een loader. De politie moest waarschuwingsschoten lossen om de verdachte aan te kunnen houden.Angstige situatieDe man die in de belaagde auto zat, wilde die ochtend zijn paard opzoeken. In plaats daarvan kreeg hij de schrik van zijn leven. Hij is nog steeds onder de indruk van wat hem is overkomen. Gelukkig durft hij het paard wel weer op te zoeken, maar hij moet steeds terugdenken aan de angstige situatie. De verdachte bood hem daarop zijn excuses aan.De verdachte liet het tijdens de zitting allemaal over zich heen komen. Het leek erop dat hij zich al bij een straf had neergelegd. 'Geen slap geouwehoer'“Ik was net vrijgekomen nadat ik zes dagen had vastgezeten. Daarna zat ik vier dagen in een hotel waar ik amper sliep en alleen maar speed gebruikte. Door persoonlijke omstandigheden was ik helemaal van het padje. Wat er die ochtend allemaal precies is gebeurd, weet ik niet meer. Ook niet dat de politie pepperspray en een taser heeft gebruikt. En dat is echt geen slap geouwehoer.” De Tilburger zat een jaar geleden nog in een proeftijd na eerdere veroordeling. De officier van justitie vindt daarom dat hij de drie maanden voorwaardelijke celstraf alsnog moet uitzitten. Zijn advocaat vindt dat zijn cliënt met negen maanden voorarrest lang genoeg is gestraft en niet opnieuw de cel in zou moeten. De officier van justitie eiste ook dat de man de schade vergoedt die hij heeft aangericht. Daar kunnen de gedupeerden op rekenen, zo beloofde de Tilburger.
LEES OOK: 'Het leek net een film', verwarde man houdt huis op terrein manege Tilburg

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden manege , shovel , zondag , stier , paard , schade , politie , loader , vastgereden , tilburg en richting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0