Illustratie van:
8

Krone Optimat - Bodemkettiung krone optimat spannen

Hoe strak moet de bodemketting van een krone optimat afgesteld zijn? Heeft iemand toevallig een oude gebruikershandleiding digitaal?

Deel dit topic

Reacties

Zeker niet te strak zou ik zeggen zodat ze gemakkelijk vordert. Ik ben ook op zoek naar een handleiding van een krone optimat.
Vroeger spanden wij bij een gelijkaardige kar de bodemketting zover aan dat je deze in het midden van de kar een 10 - 15 cm kon opheffen van de bodem.
Je hoor het snel genoeg als die te strak staat dan gaat die lawaai maken
Gewoon kijken of die aan de onderkant niet te ver doorhangt.
Ik span hem hier altijd zover op dat ie ongeveer in het midden losjes op de houten latten bovenop de dissel (bij hoge aanspanning) ligt . Hebben hier altijd Krone Optimats gehad sinds de jaren 70, is altijd goed gegaan. Af en toe even controleren en desnoods weer een paar slagen geven. Bij de laatste 2 zaten overigens automatische spanners (met een dikke veer ertussen) op , die houden hem ongeveer op dezelfde spanning als ik hier boven schets.
@Fred4130 lama-forum.de/t123f27076-Krone-Optimat-Miststreuer…
Misschien heb je hier wat aan , wel in het Duits.
+1
Normaal heb je bij deze serie krone meststrooiers een zelfspannende bodemketting. Voor bij de nestwielen zitten 3 hoekjes met een trekkende veer er tussen. Af en toe een klap met de hamer als de spanning te weinig is en je kunt weer verder tot dat je de ketting moet in korten, maar dan begint het systeem gewoon weer te werken.
@Rene schut dit was pas verkrijgbaar midden jaren tachtig. Oudere types hadden gewoon een een bout onder de wagen die je af en toe een paar slagen moest geven totdat je hem moest inkorten. Mijn toen nieuwe '86er 3 tonner had dit wel , mijn oude 3 tonner van '76 niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Optimat ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
677
ONDERWERPEN