Illustratie van:
29

International 724 - Motor klinkt onregelmatig na motorrevisie

Heb een tijdje geleden een hobbymannetje mijn motor volledig laten reviseren zelf alle onderdelen geregeld. Alleen heb hem nu een dikke week terug en vergeleken met toen ik hem heen bracht klinkt hij nu een beetje onregelmatig. Nu heb ik dus de vraag of iemand hier mee bekend is en of dit normaal is. Dacht zelf dat de motor misschien nog even goed moet inlopen. Heeft nog maar een paar uur gedraaid namelijk sindsdien.

Deel dit topic

Reacties

Gaat starten wel goed?
Zijn de verstuivers ook getest
@brauheist Starten gaat soepel en goed. Verstuivers zijn wel nagelopen en delen ervan vervangen, maar weet niet of ze hierna getest zijn. Zou ik moeten vragen
@Goudguppy
Als er delen van de verstuivers zijn vervangen ALTIJD testen en de openingsdruk instellen.
Er zijn goedkopere verstuivers op de markt, als die erin gezet zijn dan deze vervangen door Bosch en afstellen dan zal de motor goed draaien.
@Goudguppy ik zou de verstuivers laten testen als het dan nog is is denk ik de pomp van tijd af
Pomp op tijd??
Misschien kun je aangeven wat "volledig gereviseerd" voor jou betekent. Wellicht kunnen wij dan zien waar het probleem precies zou kunnen zitten.
En wat bedoel je met onregelmatig lopen? Galoppeert de motor, dus varieert hij steeds in toerental of zit er een geluid in of een van de cilinders niet meedoet? Heeft de trekker wel trekkracht zoals het hoort?
@roscho De trekker is van top tot teen uit elkaar geweest en alles waarvoor onderdelen beschikbaar waren is vervangen. Brandstofsysteem is met rust gelaten op de verstuivers na. Toen ik de trekker ophield had ik wel dat hij heel moeilijk op toeren kwam alsof hij heel zwaar trok. Maar dat doet hij nu misschien nog een klein beetje. Hiernaast puft hij een beetje om de zoveel seconden terwijl hij tussendoor gewoon wel netjes loopt
Quote Reactie van @Goudguppy:
moeilijk op toeren kwam alsof hij heel zwaar trok

Misschien doet 1 cilinder niet mee, is daar iets met de verstuiver. Vuiltje erin, zodat er geen brandstof door kan of zo.
@Goudguppy als hij belast word trek je 'm zo plat zeker hier laatst 't zelfde met een 6 cil mitsbishi gehad brandstof pomp net niet optijd en de stelschroef van de rookstop en volumeschroef of zoiets stond niet goed op elkaar afgestemd na alles op tijd en afgesteld te hebben liep hij als een zonnetje
@Goudguppy kennis van me had bij zn leyland ook dat hij vrij blauw rookte op 1 cilinder na de motorrevisie en gereviseerde verstuivers maar niet altijd. Bleek dat er 1 verstuiver nog steeds niet goed was, hij had ze na het reviseren alsnog getest. Dit lijkt me ook een brandstofprobleem, is de kop en motor ook toevallig gevlakt?
+1
@Fordje4600 Probleem is al opgelost, zie onderaan.
+2
Misschien even een filmpje plaatsen zodat we kunnen horen wat je bedoeld met onregelmatig lopen. Misschien pomp niet 100% op tijd?
@Oldtimer-fan Kan morgen even een filmpje maken
+1
Als jou pomp niet helemaal goed staad gaat hij beetje halen/ onregelmatig lopen tkan ook in de verstuivers zitten
+2
Zit niet in de verstuivers is de brandstofpomp
+1
Quote Reactie van @Fammielie:
Zit niet in de verstuivers is de brandstofpomp

Waarop baseer je die uitspraak? (of, op z'n Achterhoeks: worumme dan?)
+1
@roscho waarschijnlijk brandstof pomp maar verstuiver ook goed mogelijk
@Fammielie Conclusie is nu dat jij gelijk had. Ik ben nog steeds benieuwd waarom je daar zo zeker van was.
Bedankt allemaal voor de reacties zal gaan kijken naar de brandstofpomp en de verstuivers
+12
Heb het probleem gevonden. Bleek dat de brandstofpomp inderdaad niet goed was afgesteld was 6 graden uit verband. Stond op 20 btdc en moest 14 zijn. Loopt nu weer als een zonnetje. Nog bedankt allemaal voor de hulp.
+2
Ok bedankt voor de terugkoppeling
+2
@Klein Rot Daarvoor hebben we tf ook he? Dan kunnen we tips geven en elkaar helpen.
  • 😉👍🏻👍🏻
+5
Als verstuivers niet goed zijn gaat hij roken of kloppen.maar niet onregelmatig lopen vandaar dat ik zij brandstofpomp. Mooi dat het opgelost is.groetjes
Waarschijnlijk zal ik wel niet positive reacties krijgen, maar hobbymannetje klinkt mijn inziens positief. Ik vind het vervelend voor jou dat de revisie blijkbaar niet gelopen is als gehoopt, maar bij een vakman had je garantie gehad. Mijn waardering is dat ik niet trots roep tegen de monteur, verpleegkundige of de boer, maar gewoon betaal
+1
@DB780 Mijn reactie is niet positief of negatief, maar ik snap niet goed wat je bedoelt.
+3
@roscho Dat ik voor vakmanschap betaal, omdat het mij waard is. Ik betaal genoeg aan andere dingen die mij niets opleveren, bijvoorbeeld regelgeving. Bovendien is de benaming mannetje, handjes wat ik vaak hoor mijn inziens geen promotie voor de jeugd of andere om met de handen te werken, en die mensen hebben we nou net nodig.
Quote Reactie van @DB780:
voor vakmanschap betaal, omdat het mij waard is

Duidelijk, daar ben ik het ook mee eens. Als je een trekker beroepsmatig moet gebruiken en je bent zelf niet zo technisch of je hebt er gewoon geen tijd voor, dan is het heel logisch dat je een professionele monteur inschakelt. Te meer ook omdat je de kosten kunt boeken voor je bedrijf en de btw kunt terugkrijgen.
+1
@roscho Dank voor je begrip. Ik wil nu verder geen ruimte voor de discussie hier in nemen, en hoop dat Goudguppy een oplossing krijg voor zijn probleem.
Quote Reactie van @DB780:
hoop dat Goudguppy een oplossing krijg voor zijn probleem

Die oplossing heeft hij al een week, toen postte hij al een bericht dat de oorzaak was dat de brandstofpomp niet goed op tijd stond.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 724 en hebben de trefwoorden motor , onderdelen , reviseren , dikke en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.508