Illustratie van:
19

Krone AM - 360 laat streepjes gras staan

Ik heb een Krone AM360 achter de Ford 8210. Ik gebruik hem het meest om natuurland te maaien, maar af en toe spring ik hier in de buurt bij als de loonwerker het te druk heeft. De boeren waarvoor ik dan maai, maaien hun gras echt heel kort. De overbuurman heeft een KUHN schijvenmaaier en de andere boer heeft een Vicon trommelmaaier. Deze machine maaien het netjes kort, maar mijn (nieuwe) Krone AM360 laat streepjes staan. Niet echt de hele halm, maar net een verhoginkje tussen de schijven. Ik heb er net nieuwe messen opzitten, maar hij blijft het doen. Toerental is ok, Rijsnelheid ongeveer 10 km/h. Ik heb al zitten spelen met de veren van de maaier. Is hier nog verbetering in te brengen of moet ik hier mee leren leven.

Groetjes Bouke

Deel dit topic

Reacties

Zitten de messen er goed op? Rekening gehouden met de draairichting
@geerts 88 Ja, messen zitten er goed op. Maait voor de rest prima.
@geerts 88 Ja, messen zitten er goed op. Maait voor de rest prima.
Maakt de maaier 1 streep of bij elke schijf?
@Ronijn Op meerdere plekken, met name tussen schijf 6 en 7 gerekend vanaf de trekker
+1
@contitour je zegt een nieuwe, als hij werkelijk nieuw is zou ik het mechanisatie bedrijf waar je hem van hebt erbij halen
@contitour Bepaalde krone maaiers zijn er wel gevoelig voor, als je een oneven aantal schijven hebt draaien er 2 dezelfde kant op. Ik weet niet hoe dat bij een 360 is, die maakt twee zwaden toch?
@case956powerrzzzzz Klopt, de 360 heeft 9 schijven.
+1
Heb je hem te ver voorover staan omdat je zo kort wil maaien misschien?
+1
Iets minder toeren en iets harder rijden, toevallig maaideksels met vleugels op de schijven zitten?
@Loonwerker_Erwin Dat ga ik iig proberen. Kijken of dat iets scheelt.
+2
Als je hem flink voorover hebt staan, maai je sowieso een beetje golfjes
Te veel voorover gesteld, of juist te ver achterover. Of verkeerde (te korte) messen er in?
Bedankt voor de reacties. Ik heb gister toevallig nog even contact gehad met iemand van het LBM die hem heeft geleverd. Hij zei dat hij het wel vaker tegenkwam bij de Krone maaiers als er heel kort mee werd gemaaid. Als ik het zo hoor dan denk ik dat ik er mee moet leren leven. Ik ga nog proberen om iets minder toeren en iets sneller rijden verbetering brengt.
De meslengte is gelijk aan origineel. Kan misschien zijn dat de maaibalk van de krone wat dikker is als van de Kuhn. Ik zal het eens opmeten.
Ik heb net even de diktes van de maaibalken opgemeten. Die van de Krone is 45 mm, die van de Kuhn van de buurman is ongeveer 35 mm. Kan zijn dat dat ook wat verschil maakt bij kort (verder voorover) maaien.
@contitour hoe kort wil je maaien?
@Kosk123 Verschillend. De boeren waar ik gisteren voor gemaaid heb willen het op 3a4 cm, omdat anders "de helft op het land blijft staan". Een andere buurman wil het niet korter hebben dan 7 cm omdat het anders weer te lang duurt voordat er weer wat staat.
Op vlak beton zetten en draai hem maar op 55mm op de punt van het mes van de grond. Daar red ik mij ook meestal mee met taai gewas.
Onze krone maaier had er ook last van, de kuhn/jd veel minder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone AM en hebben de trefwoorden ford 8210 , netjes , maaien , toerental , schijvenmaaier , trommelmaaier , loonwerker , machine , maaier en boeren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
959