Werktuigen lassen voor trekkers, wat te lassen

Beste tf''ers,

ik zou graag een beetje mijn las kunsten verbeteren maar toch aan de agrarische kant willen blijven, daarom had ik bedacht om werktuigen voor trekkers/tractoren te lassen.
zelf dacht ik om trekbokken/driepuntsbokken te maken met kogeltrekhaak erop en een normale trekhaak, maar ik vraag me af of er wel zoveel vraag daarin is.
als jullie nog andere ideeën hebben hoor ik het graag.

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+7
mestyle
Als je ziet voor wat voor knaken werk die dingen online weg gaan is het haast de moeite niet om ze te gaan maken
+1
beuntunings
@mestyle dat dacht ik dus ook, maar vaak zijn dat die dingen voor mini tractoren/trekkers
peter-witvliet
@beuntunings ik zou eens een ronde langs boeren en loonwerkers gaan, vraag wat ze missen en wat ze uit zouden willen besteden, zo kun je direct zien of anderen vinden dat je kwaliteit levert. dan zullen ze je in het vervolg weer vragen. en je moet niet te moeilijk denken de ontwikkeling en uitvindingen komen later wel. al begin je met een gereedschap steun op de kipper of op de rooier, dat is al heel iets.
+8
Van-Epscheuten
Ik denk dat je volgorde een klein beetje verkeerd is, zorg eerst dat je las-kwaliteit goed is, en ga daarna trekhaak-bokjes oid vervaardigen en verkopen. Mocht je las toch niet helemaal goed wezen, kunnen je klanten rare effecten krijgen met de aanhanger op de weg.
+1
mestyle
@Van-Epscheuten

Inderdaad eerst wat maken dat als het kapot gaat je ook geen mensen in gevaar brengt
beuntunings
@Van-Epscheuten ik las nu 1 jaar lang al, het blijft wel vastzitten met de lasjes die ik maak, maar ik bedoel dat ik graag wat zou willen proberen te maken om op de agrarische markt te verkopen, die hele jaar lassen was vooral oefenen
+1
valmet 605
Heb je niet iets waar behoefte aan is? Een frame om werktuigen weg te zetten betere steunpoot iets? Zelf wat bedenken
+2
Niels_D
Misschien simpele dingen als een grondschaaf, voer/front/sneeuwschuif, grondbakje, pallet/balendrager, etc. Moet je denk ik wel een voordelig adresje hebben voor het inkopen van de materialen.
+2
mestyle
Ik was mijn vlakraam toen zo kwijt wat ik gemaakt had. Daarna nog een 2e gemaakt die was ook zo weg
+1
radium45
Vlakramen, deltaschaven of V-schaven voor op de maiskuil. Daar is afzet voor. Iedereen wel eigenlijk wel zoiets hebben voor het geval de shovel eens uit mocht vallen.
+1
beuntunings
@radium45 ik had ook nog bedacht om een kuilplastic roller of iets maken voor op de hef, want die rollen zijn vaak heel zwaar en het is ook wel fijn om de rug te besparen.
Vraag me alleen af of mensen daar wel geïnteresseerd in zijn
radium45
@beuntunings Das ook een idee ja.
brauheist
@beuntunings gewoon proberen en te koop zetten
+3
JD3010
Je kan je beter specialiseren in het lassen en je dan zelf verhuren. Je kan dan bijna vragen wat je wil. Als je echt goed bent, ben je voor weinig bedrijven te duur.
beuntunings
@JD3010 als je je kwaliteiten gaat verhuren is het moeilijker om te beginnen, als je eerst begint met de producten verkopen dan heb je al een beetje reputatie, meer ervaring en ben je wat meer bekend, en kun je dus vanaf daar beter je kwaliteiten verhuren
+3
JD3010
@beuntunings die simpele dingen worden vaak in massa gemaakt , daar is lastig aan wat te verdienen
valtraaa
@JD3010 Vaak komt dat spul ook nog uit een van de Oostbloklanden daar kun je niet meer voor lassen.
+2
caseboy
Zit er bij jullie niet lokaal ergens een machinebouwer waar je aan de slag kunt als lasser om zo ervaring op te doen?
+4
willemk
Denk eens aan revisie van voorlader en boerenshovelbakken. Kan je heel veel creativiteit en lasuren in kwijt en de meeste boeren rijden door totdat de boel kapot is en hebben Geen zin om hem op te knappen.
Daarnaast kan je denken aan het oplassen van slijtplaatjes in voermengwagens. Dit kan je doen aan de binnenkant van de bak en op de buitenring van de vijzel.
Dit hebben wij de afgelopen jaren bij elkaar gesprokkeld en gelast.

Succes ermee
+2
redeagle14
@beuntunings ik zou beginnen met een cursus NIL voor elektrisch lassen en daarna een cursus MIG/MAG zodat je ook de theorie ah ter de techniek kent. Er gaat een wereld voor je open.
+1
Husqvarna
Zo'n plastic afrolbok lijkt me wel handig, dacht er zelf ook aan. Ben zelf wel van de accordbokken, of palletlepels.
Moet je beter wel een goedkoop adres hebben voor materiaal en zelf kunnen zagen.
beuntunings
@Husqvarna heb alleen een slijptol om stukken te maken, maar daar kom je ook wel ver mee
+3
1046
@beuntunings als ik et 1 en ander lees hier, heb jij je huiswerk nog niet gedaan
beuntunings
@1046 volgens mij zegt mijn naam wel genoeg, en ik wil ook niet zulke enorme dingen maken, later als het ook echt wat word koop ik wel een zaagmachine. je kunt ook bij het bedrijf waar je de materialen vandaal haalt kun je hun ook die stukken laten zagen zoals ik dat zou willen
Fendt926Driver
@beuntunings welke streek van het land zit je ongeveer?
Misschien makkelijk als er iemand een lasklus heeft.

Plastik rol houder hoeft niet zo heel spannend te zijn.
Ligt er alleen aan welke rollen plastik je erin wilt vervoeren

(klik om te vergroten)

Dit is een stukje hergebruik met het laatste frame rondom de rol plastik nieuw ijzer.
Goed werkbaar en dus op palletvork opname
beuntunings
@Fendt926Driver ik zit in het noorden van de achterhoek, de grens van twente ligt zo'n beetje 15 km van mij vandaan
+1
caseboy
@beuntunings als je gaat beginnen met kleine constructie's/ machintjes maken zou ik gelijk een zaagmachine kopen. Ze hoeven de wereld niet te kosten op plekken als bij HBM machines kan je leuke machintjes kopen om mee te beginnen. Je zal er snel achterkomen dat je een zaagmachine wel nodig hebt.
beuntunings
@caseboy bedankt, zal er even naar kijken
Husqvarna
@beuntunings
Ja alles kan met een slijptol, ik heb een radiaalzaag van 315, watergekoeld dus geen vonken, maar daar gaan ook geen spanten boven de 10cm in, maar voor het dunner spul welke verrekte handig, met stukje rollenbaan.
+3
robbin lamers
Als je dingen gaat maken, maak ze dan wel mooi standaard 3 punt afmetingen, breedte van de pinnen, hoogte topstang punt, en pendiktes. dat zorgt ervoor dat ze ook fijn in gebruik zijn, voornamelijk met aan en af koppelen, en de slag van de machine.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekhaak , werktuigen , trekkers en lassen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
5.068