Illustratie van:
11

Ford 7000 - Dubbelwerkend ventiel omzetten naar enkelwerkend

Hallo,
Ik heb mijn 7000 nu al een poosje toen ik hem kocht is verteld dat het originele dubbelwerkende ventiel ook om te zetten is naar een enkelwerkende. Weet iemand hoe ik dat kan doen?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Ik heb nog 2 foto’s van het blok dat ik heb

(klik om te vergroten)

Ventiellenblok die ik heb

(klik om te vergroten)

Als je maar 1 slang gebruikt is die toch enkel werkend. Of begrijp ik het verkeerd?
Bijvoorbeeld een enkelwerkende kiep cilinder.
+1
Volgens mij kun je deze niet als ew instellen. Wel zou ik een nieuw zuigfilter monteren.
+1
@Hanomag22 Hallo, bij n7000 is dat geen zuigfilter maar n oliefilter dat door het lagedrukcircuit gevoed word.
Vervangen is wel n keer slim ja.
@county854t weer wat geleerd.
+1
Is geen origineel ventielblok, maar aan de linkerkant zit een stelschroef (platte schroevendraaier) als je die in draait word je ventiel enkelwerkend
+1
@Fordje4600 maar een dubbelwerkend ventiel kan je gewoon gebruiken als enkelwerkend, als je een enkelwerkende cilinder wilt bedienen met een dubbelwerkend ventiel druk je de slang (je hebt er dan ook maar 1) in 1 van de 2 snelkoppelingen. En dan werkt het gewoon, alleen als je hem wilt laten zakken gaat je snelkoppeling die je niet gebruikt op druk staan, maar staat je koppeling waar je de slang in hebt drukloos
@Fordje4600 en pomp je je olie door t overdrukventiel
@Hanomag22

Op de foto is te zien dat er een drukloos retour is. Dan zou een slang met aan beide einden een mannetje, de ene in de niet gebruikte snelkoppeling en de andere in de drukloos retour, en je hebt praktisch een enkelwerkend ventiel?
@jammermaarhelaas klopt. Goed idee. 👍
Getuige de tekening in deze link (zoals ook @Fordje4600 zegt)

techniekwebshop.nl/till-hydraulik-ventiel-ford-gv1…

zou er aan de achterkant van het ventielblok, aan de kant waar de aftakas hendel van de tractor zit, dicht naast het ronde hulsje, een schroef/bout moeten zitten. Draai je deze de ene kant op, dan is het ventiel enkelwerkend, draai je die de andere kant op, dan word het ventiel dubbel werkend. Ik neem aan dat het een draadstuk is wat je wel een centimeter of meer centimeters moet in of uit draaien.

Succes!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
582
ONDERWERPEN