Illustratie van:
15

Deutz-Fahr 4070 - Of andere simpele voerwagen tractor

Beste tractorfanners, sinds een jaar of 4 hebben wij een simpel tractortje op het erf om tijdens het veldwerk als mengwagentractor te gebruiken. We zijn zeer tevreden van de same en denken er eigenlijk niet aan om hem weg te doen. Deze week ging ik naar een studievergadering waar ze vertelden waar we allemaal investeringssteun op kunnen krijgen als landbouwer. Hoe beter voor het milieu of klimaat of koecomfort hoe hoger het steunpercentage. Op een tractor kun je zoals voorheen 15% subidie krijgen als de pot nog niet uitgeput is door de grotere steunbedragen. Nu werd me verteld dat vanaf nu het steunbedrag berekend word per vermogen (810 euro per pk ECE R120 norm). M.a.w. een tractor van 100 pk krijg je 15% subsidie op 81000 euro ongeacht hij nu 20 of 200.000 euro kost. Nu vroeg ik me af of ik toch niet moet gaan denken om onze same te vervangen naar een simpele trekker. In friesland zie je dikwijls simpele trekkers met een zonnedakje die enkel ad blokkenwagen of evt schudder hangen (hier zie je dag nergens). Nu dacht ik zoek een (al dan niet 2wd) tractor met gelijkaardig vermogen aan de same voor pakweg 30-35k (ook gwn zonnedakje). Als je dan die subsidie gebasseerd op vb 80000 euro en de inruil van de same erbij telt rijden we goedkoop nieuw (of moeten we niks verwachten van die lichte trekkers? vb agrotron 4100 of iets gelijkaardigs). Eigenlijk dacht ik nog totaal niet aan vervangen want we rijden eigenlijk zorgeloos maar het blijft toch een machine van 45j oud. Hoe zit het eigenlijk met die moderne cabrio's icm stalstof, regen enz. Ik loop zo maar wat te denken het is geen must maar weet niet wat andere collega's denken van dit idee?

Deel dit topic

Reacties

Regen is geen probleem, stof en mestdampen eerder. Maar verwacht daar ook niet veel problemen mee. Je kunt natuurlijk als je Deutz overweegt ook weer voor een Same gaan, die zijn het zelfde alleen andere kappen.
Verder hebben de meeste merken wel wat in dat segment, al zie ik 2wd bijna nooit meer
@Kosk123 heb nog niet echt prijzen of naar specifieke merken gevraagd maar zoek een motor aftakas en versnellingsbak op wielen 😂😅 Op de website van case had ik het idee dat deze 2wd maar tot 75pk gingen. Een jaar of 2/3 geleden zag je soms een Deutz of same online staan voor het buitenland voor weinig geld.
@BEboer qua prijs zijn die ook wel omhoog gegaan. Je zag eerder nog wel modellen van Deutz en Same die eigenlijk niet voor de Europese markt waren, maar die krijg je nu niet meer toegelaten in Nederland. In België ging dat eerder al niet meer door de emissie eisen.
@Kosk123 Je kan ze blijkbaar wel kopen maar ze mogen niet op de weg. De emissie normen zijn niet goed genoeg om ze in te schrijven voor de openbare weg (de dealer verkoopt deze dan onder de naam van een andere machine).
Overigens de genoemde 4070 is ook al niet meer toelaatbaar. Wat er nu op de markt komt moet stage V zijn. Daarmee vallen heel wat modellen alweer af
Wel met kenteken

(klik om te vergroten)

@J asper die zal in België denk ik niet voor subsidie in aanmerking komen. Dan moeten ze echt nieuw zijn.
@Kosk123 eerste inschrijving hoeveel pk is dit?
@BEboer facebook.com/marketplace/item/…

Ik zag dit bvb maar ben nog niet actief opzoek.
@BEboer nieuw voor €35k klinkt goed, zeker met die subsidie. Nederlandse trekkers hebben vaak al een kenteken gehad en komen daarom niet of lastig in aanmerking voor subsidie in België
@BEboer 3042E 3 cylinder 42 pk.
Ik zou een Deutz 100.06 kopen
@willemk zijn machtige tractors maar dat. Rijd je weer 40jaar +
Simpele trekker Die Ełk jaar duurder wordt. Wat wil je nóg meer
@willemk een trekker met een hoge restwaarde!😏

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr 4070 en hebben de trefwoorden schudder , tractor , blokkenwagen , vermogen , friesland , subsidie , koecomfort , voerwagen , trekkers , vervangen en deutz-fahr geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.114