Slijtage trommel pz maaier 135

Mijn pz 135 maaiertje, krijgt last van inslijten van de mesjes in de trommels thv de meshouders. De meshouders zijn al eens 90 graden verzet. (is dus op alle 4 punten ingesleten).Bij de trommels boven de mesjes, word het staal telkens dunner en slijt weg.

Gevolg is dat de mesjes niet altijd goed meer meedraaien en last krijgen van opwaartse krachten. (deze gaan hoger dan gewenst)

Valt hier nog iets aan te doen?

Voor de rest is het nog een goede en strakke maaier

Deel dit topic

Reacties

fendt2
Nieuwe schijf of er een stuk op lappen. Kan alle 2 de eerste is wat duurder dan de tweede afhankelijk van wat jezelf kunt.
labella
Trommel oplassen, wel opletten dat het gelijk gebeurt anders is de trommel in onbalans.
+1
murkey
@labella
dank, nog niet aangedacht

Is er overigs nog een andere manier. Kun je bv de meshouders in zn geheel iets op schuiven, zodat de mesjes weer een "vers" stukje trommel krijgen?
Rondeutz06
@murkey dat komt niet uit met de draadgaten waar je de meshouders in vast zet. Je moet gewoon 4 gelijke stukjes strip nemen en die boven de bolle kant van de mesjes lassen
+1
murkey
@Rondeutz06
ik bedoelde meer dat je mogelijk het geheel iets kan verzetten? dus incl draadgaten en meshouders ca. 10cm op te schuiven. Dus iets van zn officiële "tijd" halen door de tandwielen oid los te halen.

Maar het zal wel oplassen of een nieuw stukje erin lassen worden
Rondeutz06
@murkey dat is nogal een operatie, een stukje strip haaks boven het mesje is een stuk simpeler
+2
langeslagdiesel
Sloopmaaier opzoeken. Daar vier gelijke stukken uit de trommel rand snijden daar waar alles nog op de juiste dikte is. En deze inlassen. Netjes werken dus.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden pz , pz 135 , pz maaier , slijtage en maaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
507