Illustratie van:
15

PZ CM 185 - Hydrauliek olie spuit er uit.

Als ik mijn maaier wil inklappen spuit de olie uit het frame aan de linkerkant.
Ik vermoed een lekkage aan de cylinder.
Hoe kan ik deze demonteren? Het lijkt of deze onder spanning in de hefbalk zit.
Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor weet.

Groeten, Egbert

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

De cilinder is alleen intrekkend. De voet die aan de linkerkant zit waar hij lekt heeft dus een ontluchter. En daar spuit de olie uit begrijp ik. Dan is dus de afdichting van de zuiger die op de plunjer zit lek, en staat er aan twee kanten olie. De cilinder moet er dus uit en ff de afdichtingen vervangen. Lijkt me niet zo spannend. In het PZ Falazet 185 onderdelenboek staat een duidelijke montage volgorde tekening van de gehele machine.
+1
@langeslagdiesel Als ik de 4 bouten op de kop van het frame los draai lijkt het alsof de cylinder er onder spanning in zit?
Niet dat ik straks de cylinder bij de buren op moet halen !
+2
@egbert-stegeman als jij de maaier aan de grond zet en de hydrauliek hendel drukloos.
Gaat de cylinder er met loshalen nooit van door.
@egbert-stegeman er zitten wel veren aan vast! Deze zorgen voor druk ontlasting van de maai trommels als ze aan de grond zijn. Al je de bouten er uit wil halen moet de bok rechtop. Dan ontspannen ze.
@langeslagdiesel Met de bok rechtop bedoel je de bok verticaal zetten?
Dan zou ik de maaier dus ook aan de trekker kunnen bevestigen en het maaigedeelte met de kraan optillen totdat deze verticaal staat?
@egbert-stegeman ik zou het andersom doen. Maaier op de grond en de bok rechtop. Met de hand doordrukken richting haaks totdat de boel spanningsvrij aanvoelt. Dan de bouten lossen en dan de bok langzaam laten zakken. Niet vergeten de hydraulische slang te demonteren. Anders ligt je pilon er af.
+1
@langeslagdiesel is het gelukt?
+1
@langeslagdiesel Klusje voor aanstaande zaterdag, ben internationaal chauffeur dus niet zo vaak thuis...
@egbert-stegeman niemand horen mopperen dat er een projectiel laag door de tuin vloog zonder militaire herkenbaarheid. Dus goed gegaan?
😂👍
+2
@langeslagdiesel Ik stond nog onder de douche, bij het rechtop zetten spoot de olie eruit. 😄
Maar hij is eruit, nu onderdelen zoeken en dan de boel weer opbouwen.
Bedankt voor de reacties!
Dank voor de snelle reacties!
Zo zit ie in mekaar.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 185 en hebben de trefwoorden olie , hydrauliek , cyclomaaier , lekkage , spuit , hydraulisch , maaier , hydrauliek olie , spanning en Frame geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.038