Dubbellucht minishovel stabiliteit.

Bij het knippen van de heg, moet mijn Eurotrac W10 in de hoogste stand, met heggenschaar eraan dus. Ik heb elk moment het gevoel dat het ding bijna kantelt. Zou dubbellucht veel uitmaken ? Iemand ervaring?

Deel dit topic

Reacties

leonardvdm
Ik weet niet hoe breed de band3n zijn die je er nu ondr hebt zijn dat ook brede of smalle dat scheelt ook de helft
Fast Eddy
Dubbellucht voor verhoogd de stabiliteit.
KlaasM
Het wordt er altijd beter van. Trekkers met maaiarm rijden ook vaak met 1 dubbellucht
GerbertXL
Natuurlijk verhoogt het de stabiliteit. Maar als de shovel smalle bandjes heeft zou je ook voor bredere banden kunnen kiezen, als je daar geen last van hebt met de rest van de werkzaamheden natuurlijk.
spotmelker
Dubbel lucht is de goedkoopste oplossing om meer stabiliteit te krijgen. Eventueel water in de (voor) banden. Zelf rij ik met brede banden omdat dubbel lucht breder werd dan de krokodillenbak waar ik 80% van het (voer)werk mee doe. Wanneer je met (volledig) geheven giek rijdt moet je nooit zomaar het gas loslaten want dan ga je op één oor.
+3
Fendt926Driver
Het gevoel van omvallen wordt niet anders ook al hang je er 3 dubbellucht aan.
Maar de shovel wordt zeker een stuk stabieler door bredere banden of er dubbellucht bij naast te zetten
bartjuh
Ben van smalle naar brede banden gegaan. Links en rechts 7 cm erbij(14 totaal dus) en dat maakt een wereld van verschil
lukasbelarus
Setje fatsoenlijke banden en niet van die fietswielen waar ik sommige mee zie rijden… ik heb zo’n setje er wel bij mocht het (2x per jaar) nodig zijn

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden dubbellucht , iemand ervaring? en Minishovel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
743