Illustratie van:
7

Holder E 8 - Bediening kabel hoe te vervangen

Ik heb een Holder E8, uit de stuurkolom komt nog een stuk kabel die het differentieel kan blokkeren. Hoe kan ik de binnen- en de buitenkabel vervangen. Moet de hele stuurkolom eraf of is er een andere manier ?
Graag uw reacties en of tips. Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

Kan je de nieuwe er niet aan vast tapen of met krimpkous oid en dan de nieuwe erin trekker met de oude
Nee want het eind is een verroest stuk binnenkabel en een stuk verroest buiten kabel. Moet echt geheel vervangen worden.
@Pesker

Ja maar bedoel ook complete kabel met buitenmantel in een keer
Het is lang geleden, dat ik zon kabel heb vervangen. In mijn herinnering, moet de hele kolom eraf, en dan was het nog een gepriegel...
Was ik wel bang voor. Ga er maar mee beginnen. Kijken wat ik tegen kom.
@Pesker
Gewoon mee beginnen en als je ervan uitgaat dst het allemaal niet mee zal vallen het enigste wat dan kan gebeuren is dat het meevalt
Heb vandaag het stuur eraf gehaald, door de nek van de stuurkolom loopt de kabel die vervangen moet worden. Door het losdraaien van de basis waar de nek mee vast zit kwam het hele stuur los, op de basis zit de binnenkabel vast. In een simpele holle moer zit een peer vormig gietstuk aan de binnenkabel. De buiten kabel begint er kort boven, was dus simpeler dan ik verwacht had. Was wel vergeten om de koppeling kabel los te maken, verder was het simpel ook omdat ik het complete stuur op had gehangen aan een motorhef krik. Net als Mesyle zei; gewoon starten en je verstand erbij houden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder E 8 en hebben de trefwoorden Holder , bediening , vervangen en differentieel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
250