Illustratie van:
11

John Deere 3050 - Originele brandstofpomp opdraaien kan dit?

Ik wil graag mijn John deere 3050 meer vermogen geven. Ik hoorde dat ik hem alleen toeren bij kan geven klopt dor

Deel dit topic

Reacties

+1
Een 3050 heeft normaal geen turbo. Van de 92 pk standaard zou je ongeveer 97 pk kunnen maken als je de pomp versteld. Haalt dus heel weinig uit.
@Mauritsdb beetje rook mag wel toch. Onze 3140 ( SG II) was 100 pk op de aftakas.
@mdoornekamp oke ik ken een verhaal van een brandstofpomp van n 3050 die door een dieselcenter gereviseerd en op max gezet zou zijn. Trekker gaf toen die 92 pk. Na zelf verstellen kwam die op die 97. Zal ook wel aan de aftakas zijn denk ik. Dus als je m origineel wil houden zul je er nie veel meer uitkrijgen.
+1
@Mauritsdb Wat ik begrepen heb toen met die 50-serie was dat voor elk type trekker de brandstofpomp op hun max werd afgesteld, zodat er weinig extra uit te halen was. Zo was van een 2650 geen 2850 te maken, of je moest de brandstofpomp inwendig aanpassen.
+3
@JD3010
Dat hebben ze beter geregeld dan Valmet en hun Bosch lijnpompen. Heb het idee dat die allemaal op hun minimale stand zijn afgeleverd als je weet hoeveel vermogen erbij komt. Bij een 4.4 liter 4 cilinder turbo standaard 95 pk aan de motor wordt dat 160 pk aan de aftakas 😂😂
+3
@JD3010 hehe dat valt mee hoor.

(klik om te vergroten)

De 2850 die wij hadden voor de 514.
+1
@Mauritsdb 50 serie kan wel een andere pomp hebben. Bij 40 serie regelateur achter het luikje beetje verschuiven
@Mauritsdb alleen hoe kan ik dit vertellen of kan ik hier beter niet aan beginnen?
+1
@Rik Dennekamp als het gewoon een cav pomp is klepje eraf 2 boutjes losdraaien en dan met de schroevendraaier het schuifje verzetten.
@Hidde Gröniger Niet bij een 50-serie.
+1
Meer toeren wil niet zeggen meer peekaas

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3050 en hebben de trefwoorden john deere , brandstofpomp , vermogen , meer vermogen , toeren en John Deere 3050 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
876