Illustratie van:
8

Renault 53 - Gelijkstroom dynamo stuk - wat nu

Hallo. De gelijkstroomdynamo van onze Renault 53 is kapot gegaan en niet meer te redden.
Nu zoeken we een andere dynamo..maar het is lastig om een te vinden.
De motor die er in ligt is een MWM 325-2 2 cilinder luchtgekoeld.
Ook las ik ooit dat er een wisselstroomdynamo op gemonteerd kan worden. Wat moet ik daarvoor doen? Welke dynamo moet ik hebben?

Deel dit topic

Reacties

Ter info wat foto's:)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Je zou ook kunnen overwegen een gebruikte te monteren. In Noord Holland zit Swuste, die doet in gebruikte Renault onderdelen. En als je facebook hebt, er zit iemand in Drenthe die ook diverse oude Renaults gedemonteerd heeft, weet niet of de dynamo's er nog liggen
+1
Bedankt voor je reactie. Ik heb Swuste al gebeld en gemaild maar ze reageren niet op de mail en voor de telefoon krijg ik een lauwe reactie...ik vraag mij af of ik nog een reactie krijg.
En inderdaad ik heb al een meneer uit Drenthe contacteert, maar hij had het niet liggen.

Ik heb ooit op deze forum gelezen dat iemand een ombouw heeft gedaan naar wisselstroom, maar kan dat nergens meer vinden.
+1
Hoi
Wisselstroom dynamo laad veel beter
Moet je niet zo'n zwaare nemen 30 amper ov zo. Zul je wel pas moeten maken ik weet zo niet welke.
+1
Sla je oude dynamo onder de arm en bezoek een revisiebedrijf en vraag om een wisselstroomdynamo. Zij meten waar de bevestigingspunten moeten zitten en kunnen evt. de poelie overzetten. Zo krijg je een revisie of zelfs geheel nieuwe dynamo die meteen past en veel meer laadstroom geeft dan de oude. Die nieuwe kun je rechtstreeks aan de accu koppelen, normaal gesproken hebben wisselstroomdynamo's een eigen spanningsregelaar aan boord.
Op onderstaande link zie je hoe je een dynamo monteert en aansluit. In dit geval bij een boot, maar in principe is dat voor alle motoren gelijk.
Als je nu ook nog vertelt in welke regio je zit, dan kan vast iemand het adres van een goed revisiebedrijf in de buurt noemen.
ab-marineservice.com/hoe-moet-ik-een-boot-dynamo-a…
+2
Hier toen een wisselstroom dynamo gemonteerd, wel zelf een steun gelast. Was volgens mij de ALT26151051 van kramp.

(klik om te vergroten)

+1
Ik heb er nog wel 1 liggen
Stuur me ff een mailtje ferdinand@dijkstralangeweg.nl
+1
Bedankt voor de reacties. Blijkbaar krijg ik geen meldingen als er gereageerd is. We hebben een wisselstroomdynamo geplaatst en zelf een steun gemaakt. Alles werkt weer naar behoren.
Deze dynamo past: agrizone.net/materiels/tracteur/…
Via Granit Parts besteld.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 53 en hebben de trefwoorden renault , mwm , kapot , motor , dynamo , cilinder en 2 cilinder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
449